cuines, plats i vins del 2019

Aquest ha estat un any de d'alts i baixos. Es podria dir que n'hem tingut de tots colors. Ens ha costat molt trobar aquella pausa necessària que cal prendre's per a poder escriure un post (malviatge.cat / ensagradamenjar.cat). El temps estira i el Guiu més... però ens ho passem tant i tant bé al seu costat! Renunciar d'aquests moments seria pecat.
Un detall del nostre singular pessebre. D'aquells ben plens de gent on ningú sap on va...
A quatre dies d'acabar l'any, com si fos ahir que posàvem punt i final al 2018, toca fer balanç d'aquest 2019 pel que fa a la qüestió de la teca i el beure. Però deixeu-nos abans fer un apunt. I es que tenim una comarca (Penedès) que s'estima el vi, per dir-ho d'alguna forma, d'una manera força singular. Els fets ho demostren... Quan no sabem posicionar el nostre producte de la manera que toca en els mercats d'arreu. Quan no paguem al pagès el que mereix pel seu esforç. Quan som incapaços de prendre i compartir una copa del nostre vi. Quan hi haurien d'haver més i més bars de vins veiem com els amics de Xerigots (Av. Tarragona 3) abaixen la persiana. I no seguim per no caure en el desànim... Tant de bo aquest 2020 porti un xic més d'esperança i posi alguna copa més de vi a les nostres taules.🍷

Anem per la teca? Han estat més aviat pocs els nous restaurants que hem visitat enguany. Per això en destaquem tant sols un.  

ZERO PATATERO. BARCELONA-BORN
Enguany ens quedem, per sobre de la resta de restaurants visitats, amb la proposta del jove Zero Patatero. Un espai que diria que va obrir cap allà el 2018, però que, tot i la seva joventut, a la cuina hi tenen mans més que experimentades. Les mateixes que ja ens feien gaudir des dels fogons del restaurant "El Garrofer" al Maresme. La seva proposta es fresca, platillos per compartir de l'inici fins al final i una carta plena de vins amb sensibilitat. A veure, siguem clars, no és un lloc que brilli per la seva gran cuina, però tot està al seu punt fent d'aquesta una proposta molt equilibrada i sòlida. Us garantim que l'èxit està assegurat.

En quan a plats que us proposem us fem passejar un xic més. Quedar-nos només amb un plat per a cada categoria ens ha estat molt difícil... però aquí va...


1ºplats
steak tàrtar
del restaurant TOPIK - Barcelona

 2ºplat (de peix)
turbot amb escabetx de porros i formatge fresc
del restaurant EL CELLERET DEL TIET - Sant Feliu de Codines

2ºplat (de carn)
xai Ras el Hanout, albergínia a la flama, llet cremada i salsa Harissa
del restaurant AXOL - Cabrils

postres
tocinet de préssec
del restaurant ONA NUIT - Prat del Llobregat

I en quan al beure, ha estat un any ple de vins. Molt d'ells fantàstics. Alguns excepcionals: el mític Emilio Rojo, el singular muscat de Ca n'Estruc, l'excepcional i sorprenen orange Trementinaire, la posada al límit d'un rosat del 2006,... 😍buufff... són tants.


Blancs
Les Pentes 2016. Clos de l'Ecotard
Un Chenin de la zona del Loira i propietat de Domaine Michel Chevré (42€)
Emilio Rojo 2016
Un Treixadura (i altres) de la zona de Ribeiro i propietat de Emilio Rojo (60€)
Ca n'Estruc muscat 2017

Un Muscat de la zona d'Esparreguera i propietat de Ca n'Estruc 

Rosats
Trementinaire 2016 (Orange wine)
Una Garnatxa Blanca de la zona de la Terra Alta i propietat de Herencia Altes (24€)
Gran Caus 2006
Un Merlot de la zona de Penedès-Garraf i propietat de Can Ràfols dels Caus (15€)

Negres
Quest 2013
Un Cabernet Sauvignon (i altres) de la zona de Costers del Segre-Pallars i propietat de Castell d'Encús (30€)
Vaio Armaron 2012
Una Corvina (i altres) de la zona del Veneto (amarone) i propietat de Serego Alighieri (60€)

Escumosos
Blanca Cusine 2010 (gran reserva 80 mesos)
Un Chardonnay i Pinot Noir de la zona de Cava i propietat de Parés Baltà (19€)
Original 1887 (gran reserva 120 mesos)

Un Montònec (i altres) de la zona de Corpinnat i propietat de Llopart (52€)
Dolços i altres...
Vin Santo 2004
Un Assyrtiko (i altres) de la zona de Santorini i propietat de Hatzidakis (25€)
Vin Santo 2010

Un Trebbiano (i altres) de la zona de Carmignano i propietat de Capezzana (45€)No posarem punt i final al 2019 sense abans tenir un record per l'Àngel Garcia a qui estimem per tot allò que ens va ensenyar. I per aquells que encara seguim dempeus que el 2020 ens depari el millor possible i tan debò ens retrobem d'aquí un any per seguir compartint tot allò que satisfà les nostres ànimes. Salut! 

Cap comentari:

Publica un comentari