de vacances amb... Gerard GeliUs hem de fer una petita confessió... en Gerard Geli un dia ens va enamorar 😍. Va ser a casa seva, en el Restaurant VICUS de Pals, després d'un dinar fantàstic, a les postres, quan tot d'una va aparèixer amb una botella de vi dolç, Encanteri 3.6.9 de Can Sais. Una malvasia que ens va fer embogir tant que aquella mateixa tarda vam arribar-nos fins al celler per conèixer la Marta. Aquesta és la màgia d'un sommelier quan obre el seu cor. Sentiments a flor de pell i gratitud, molta gratitud, al Gerard. D'això ja en fa uns quants anys i encara avui a la nostra particular bodega i reposa una botella d'aquest meravellós vi. Qui sap si per compartir-lo de nou amb qui ens el va donar a tastar aquell dia d'agost. 
caricatura gerard geli

Les vacances d'en Gerard seran a... 
L'estiu és l'època més forta al Vicus, per això sempre solem tancar el restaurant per vacances durant els mesos de gener i febrer. Aquest any segurament anirem a Israel. 

allà hi beuràs...
 
Tot i que els vins d'Israel no són gaire coneguts a casa nostra, aquest país té uns 400 cellers i elabora vins de gran qualitat. El meu cunyat és d'allà i tindrem un bon guia. Segur que en visitarem més d'un!

hi menjaràs...
 
M'encanta menjar i sempre que viatjo, m'agrada tastar la cuina local. Penso probar tant plats més coneguts per nosaltres com els showarma, falafels i l'hummus, com molts d'altres que no tenim aquí.

hi llegiràs... 
 
Doncs segurament algun dels últims llibres que he comprat i encara no he trobat el moment de llegir, com per exemple "¿Qué vino con este pato?" de Ferran Centelles o "Los nuevos viñadores" de Luis Gutiérrez. 

i hi escoltaràs...  
No sóc massa d'escoltar música quan viatjo. M'agrada escoltar el paisatge i la seva gent.

El dia que en Gerard s'enamora del vi... 
Si bé feia temps que m'apassionava el món del vi, quan vaig cursar el Diploma d'especialització com a Sommelier de la Fundació UdG me'n vaig enamorar del tot. Són gent com en Pitu Roca, en Delfí Sanahuja, en Ferran Centelles i molts d'altres, els qui em van acabar d'obrir els ulls.

i el vi s'ha convertit en...  
Emoció, plaer, compartir, records... El vi són moltes coses!

La teva obsessió... 
No en tinc cap d'obsessió, però m'agrada sempre estar al dia visitant cellers, tastant nous vins, etc... Crec que és la millor manera de continuar formant-me com a sommelier.

Recordes alguna anècdota que hagis viscut al Vicus? 
Ostres! En tinc moltes! Una de bona... Demanar un vi de fins a 12,5º per recomanació del metge; els de 13º no els podia prendre. I acabar-se fins l'última gota de l'ampolla ell sol.  

Quatre adjectius que defineixen la teva carta de vins...
Una carta personal, de proximitat, visual i on destaquen els petits elaboradors que treballen amb criteris de sostenibilitat.

Els vins al Vicus hi arriben o els sortiu a buscar? 
Normalment els sortim a buscar, sobretot en temporada baixa, quan tenim una mica més de temps per visitar cellers, assistir a fires, tastos, etc...

Costa més explicar un vi "natural" que un vi "convencional"?
Intentem que els vins "naturals" de la nostra carta puguin ser entesos per tot tipus de client i per tant no costin més d'explicar que la resta de vins.

Una (o dues) zona vinícola que hi tinguis l'ull posat pels seus vins...
L'Empordà, perquè és casa meva i m'estimo molt els seus vins i la seva gent. I com a zona no catalana, fa temps que tinc debilitat per Galícia. 
 
De totes les persones que coneixes... digue'ns quines mans recordes? 
Les mans d'en Bonfill, del Celler Arché Pagès.  

una mirada...?  Joan Gómez Pallarès 
una veu? Anna Vicens 

Un vi que compartiries...
amb Josep Roca... Alguna de les ampolles velles de fino que encara ens queden de quan el Vicus era el Cafè Barris. 
amb Eric Asimov... Un vi de casa nostra, de l'Empordà, elaborat amb varietats d'aquí, com per exemple el Masia Carreras blanc del Celler Martí Fabra.
i amb la Janina i el Xavi (del rest. Monocrom)...  Un vi de l'Empordà que fa estiu, la Garnatxa Roja d'en Salva de Còsmic, Confiança.

Un maridatge que no oblidaràs... 
Un Tondonia blanc amb la gamba al Celler de Can Roca.

El darrer vi que t'hagi emocionat...
Colet Màgic, tant pel vi com pel projecte que l'envolta.

La propera parada del Vicus... 
El més important per nosaltres és continuar treballant de valent com fins ara, seguint la línia que ens hem marcat. 

La nostra (propera parada) Gerard, esperem que sigui de nou i ben aviat al Vicus. Una forta abraçada!

Cap comentari:

Publica un comentari