el bosc encantat de gurb

Catalunya és plena de racons per gaudir en família. Els més petits de la casa s'ho passen d'allò més bé imaginant que són intrèpids exploradors, escaladors de marges, domadors d'una colònia de formigues o, fins i tot, petits prínceps que pretenen enamorar amb una flor a la nostra reina de la casa, "la mama". A partir d'una petita excursió podem vestir un muntanya d'històries per passar un dia fantàstic en plena natura. El bosc encantat de Gurb reuneix tots els ingredients perquè així sigui.
bosc encantat gurb osona
Les figures de fusta omplen de vida el bosc encantat

L'inici d'aquesta petita excursió disposa de molt bon accés. Hi arribem des de la C-17 on trobem la sortida 62 en direcció Sant Bartomeu del Grau. Poc després de deixar enrere Gurb trobareu a mà esquerra indicacions de la parròquia de Sant Andreu de Gurb. A pocs metres topareu amb un petit aparcament on podreu deixar el cotxe i entrar directament en aquest bosc encantat. 
bosc encantat gurb osona
El Guiu amb la seva amiga, la guineu

selfie malviatge
Selfie

El bosc encantat de Gurb és ple de figures de fusta: una cigonya, un puput, un drac de comodo, un faisà,... i, fins i tot, una bruixa a punt d'aixecar el vol amb la seva escombra entre les cames. Figures que es barregen amb la resta d'animals, aquests altres ben vius, que un va trobant al llarg del camí que recorre el torrent de Sitjar. El recorregut no és circular i un pot prendre la drecera que vulgui. No hi ha temps i els més petits decideixen. Una excursió apte per tots els públics des del petit que dona els primers passos fins els avis que volen passar un matí amb els seus nets.
bosc encantat gurb osona
El torrent del Sitjar per on passa aquest rierol

Si el temps us passa ràpid podeu completar el dia arribant-vos fins el castell de Gurb, on trobareu senyals de com arribar-hi des del mateix bosc encantat. Seguint els GR i fites que anireu trobant no té pèrdua. Això sí! per fer aquest recorregut ja cal anar amb un xic més de ganes a caminar. Nosaltres escollim per completar la tarda acostar-nos fins l'ermita de Sant Roc. Un camí molt menys llarg (40 min. aprox) i més senzill on només cal salvar una forta pujada a l'inici. Les vistes des d'allà són un bon premi. Per cert, no oblideu de mirar l'interior de l'ermita on hi trobareu uns retaules pintats per la mateixa Pilarín Bayes.
ermita sant roc
Ermita de Sant Roc

Ara que la primavera esclata el bosc encantat de Gurb us espera. 😻 
panoramica gurb
Panoràmica des de l'ermita de Sant Roc

Cap comentari:

Publica un comentari