TERNARI ECOLÒGIC

Des de l'inici de les civilitzacions, l'home ha donat al TRES un significat d'allò més rellevant. La història ens ha ensenyat com el primer número imparell ha gaudit d'un simbolisme que no han tingut d'altres xifres. La religió n'és un bon exemple. El cristianisme: la Santa Trinitat (pare, fill i esperit sant), el tercer dia la resurrecció de Jesucrist, les tres negacions de la traïció de Judes,... La creació de l'univers per obra de 3 grans éssers: Isis, Osiris i Horus (els egipcis), Zeus, Posidó i Hades (els grecs), Baal, Melkant i Astarté (els fenicis)... D'aquí que el TRES es consideri, entre altres coses, com el número diví.

"Trinum faciunt collegium". La maçoneria no ha quedat al marge. El ternari és un dels símbols més usuals dins aquesta ordre. L'organització bàsica maçònica, Logia, neix a partir de TRES mestres. Els grecs Plató i Aristòtil li atribuïren la perfecció. La imatge de l'ésser suprem en les seves TRES personalitats: material, espiritual i intel.lectual. La perfecte harmonia del principi, meitat i final on rau la vida i progrés natural de les coses. Pitàgores estudiava la ciència dels números, la que tenia com a base de les seves operacions el TRES - la xifra que representava la superfície.  
vino vegano covides


Fins a TRES són també els elements que intervenen en la fotosíntesi: Carboni, Hidrogen i Oxigen. Enllaçats entre sí són fórmula de vida. Amb aquesta idea neixen els nous vins TERRA TERRAE de la cooperativa penedesenca COVIDES cercant l'expressió més pura de les vinyes ecològiques dels seus socis. Un projecte que va néixer d'uns anys ençà amb els escumosos i que ha anat creixent en la mesura que s'han implicat un major número de viticultors alhora d'implantar una agricultura més respectuosa amb l'entorn. És així com COVIDES ha completat la gamma TERRA TERRAE amb el tricolor (de vi): blanc, rosat i negre. Engrandint el compromís d'aquesta cooperativa -la més gran de Catalunya de primer grau- amb la viticultura ecològica i, també, amb la cultura vegana.

vino vegano ecologicovino vegano ecologicovino vegano ecologico


TRES vins, TRES cupatges, TRES varietats per cadascun d'ells. El blanc de Chardonnay, Xarel.lo i Muscat és fruita blanca (poma àcida). El rosat de Merlot, Ull de Llebre i Macabeu és floral (roses). El negre de Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah és fruita vermella (cirera picota). Vins d'anyada que reuneixen les característiques de frescor i picardia, divertits i alegres, talment com si parléssim de les característiques que hom li ha donat al número TRES. Desconeixem si ha estat l'atzar que haurà portat a COVIDES a acostar-se a la simbologia del TRES, però tan debò que la màgia que envolta aquest número esdevingui força per fer grans els projectes de vins ecològics en les cooperatives catalanes. Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari