de vacances amb... mariola dinarès

Dies en que les rutines pengen d'un fil ben prim que els més grans intentem trencar de totes TOTES. Dies en que les aules han estat substituïdes per colònies, casals d'estiu, piscines... Vesprades de terrasses i copes de vi. Dies de renecs maleint la insuportable xafogor. Dies en els que les sargantanes més valentes desitjarien l'aire d'un vell ventilador i potser posats a demanar la frescor d'un aire condicionat que desitja tant com tots nosaltres que li arribin les vacances. 

Per nosaltres són dies, també, per apropar-nos a persones que apreciem per motius diversos. Invitar-los -imaginàriament- a compartir una conversa distesa al voltant de les seves vacances, aficions i, com no pot ser d'altra manera, el vi. I tot comença amb la Mariola Dinarès. Endollada com ningú a les xarxes socials. Directora i presentadora del programa POPAP a Catalunya Ràdio. Col.laboradora del programa Joc de Cartes de TV3. És ben bé que la Mariola no para i té, sobradament, merescudes unes molt bones vacances.

Les vacances de Mariola Dinarès seran a...
Bangkok i Cambodja i després gaudint de casa meva a Matadepera. M'agrada descobrir d'altres països i d'altres maneres de fer. La cultura asiàtica em meravella i sobretot la seva gent, els seus paisatges i la seva gastronomia. És una bona manera d'obrir la ment i omplir-la d'impactes que em permeten crear. Primer viatjaré i després gaudiré de casa meva, de les meves flors, de la meva olivera i del descans.
Allà hi veuràs... 
Hi descobriré un bon vi que encara no sé quin és.
hi menjaràs... 
Cuina de Cambodja que ara està molt de moda. També aquí, a casa nostra.
hi llegiràs... 
Al llarg del viatge, el darrer de l'Empar Moliner "De què fuges, qui et persegueix?" i, a casa, el darrer de Xavier Bosch "Nosaltres dos".
i hi escoltaràs...
"Connexions" de Guillem Roma.
caricatura mariola dinares

els viatges de la Mariola mai comencen sense...
Posar-se un vestit còmode. Mirar quina és la millor bossa per portar. I esperar el moment més excitant per a mi: just quan entro a l'aeroport i penso que aniré a voltar pel món. 

quin paisatge de vinyes sempre tens molt present en el teu cap...
La DO Empordà per la família. El meu avi era de l'Agullana i recordo l'entorn de Capmany, Cantallops i la mateixa Agullana. Però també m'agrada molt la DO Montsant.


la Mariola és més foodie o més winelover?
Si n'hagués d'escollir un... hem quedaria amb el de winelover. Però com més hastags millor. El de foodie no em fa gens de nosa.
la Mariola és de les que no menja un plat sense abans fer-li una foto?
M'agrada compartir el què menjo, però sobretot el què cuino. Acostumo a fer fotos i compartir-les quan un plat que he cuinat m'agrada i, a més, el puc posar en una taula que jo mateixa he decorat. Normalment, l'il.luminació als restaurants fa difícil que surti una bona foto.

el vi sense les xarxes socials serà si...
Prefereixo el vi amb xarxes.
per on et mous si busques info sobre vi...
Quan en parlen d'un vi acostumo a mirar a la web i comprovar quina és la seva presència a les xarxes.
que li falta al vi per estar més present entre els joves?
Cultura. Que s'expliquin més i millor les històries que hi ha al darrera de cada vi. Històries de persones i paisatges. Etiquetes que comuniquin modernitat i tradició alhora i, també, explicar-la bé a la xarxa. Els joves busquen experiències i es tracta d'explicar que amb un bon vi i un bon entorn, l'experiència està servida.

de totes les persones que coneixes (relacionades amb el vi)... digue'ns
quines mans recordes?
David Escofet - @davidescofet.una mirada?
Montse Velasco, sommelier del restaurant La Cuina del Guinardó.
i una veu?
Eva Vicens - VadeVi.

si cada vi té el seu moment... la Mariola quins vins triaria per aquests moments...
per un moment de tristesa... Ratafia Russet.
per un moment d'excitació... Llibertat de Còsmic vinyaters.
per un moment de solitud... Blanc dels Aspres de Vinya dels Aspres.
per un moment de felicitat... Albariño de Martín Códax.

per acabar... l'últim vi que t'hagi emocionat... 
Oller del Mas.

Cap comentari:

Publica un comentari