should i stay or should i go

Ara que em poso a escriure aquestes quatre ratlles sé que molt probablement aquella nit d'ancestrals va ser la darrera gran festa que ens va preparar en Ton Colet a la Taverna (del Vinseum). Els anys passen ràpid. El nostre paladar necessita beure dels records d'un present que ja és passat. La vida s'embriaga de nostàlgia. Ens sentim tant a gust ensumant aromes ranciejats, ens omplen tant les complexitats de les velles soleres o les últimes exhalacions de fruita d'alguna gran anyada. La proximitat mostrada per en Ton va fer que la Taverna fos, des del primer dia, una petita prolongació del menjador de casa. (...) 
 
tast ancestrals taverna vinseum
Buscant alguna informació extra a l'etiqueta 

tast ancestrals taverna vinseum
Una taula a rebosar de botelles orfes per ser tastades

Nit d'ancestrals i 3 copes plenes de joventut...
 

AT Roca. Parellada. De la verema 2015 amb setze mesos de criança, 10,4% d'alcohol i 23 grams de sucre residual. Raïms de la parcel.la de Torrebusqueta (La Llacuna) formada en vas de Rossend Travé, la Barbera. Orientació N-E buscant el sol del matí i fugint de les calors extremes de la tarda per aconseguir aquella frescor i al mateix temps un punt extra de maduresa. Fermentació amb llevats indígenes, curta aportació de bentonita per aclarir el most-vi, sense filtració, presentant una lleugera turbidesa. Aquella nit es va mostrar elegant i cremós en boca. Lleugerament salí. Fins i tot presentant unes subtils notes a evolució. Supliquem que l'intent no s'aturi pas aquí. La glòria està a les seves mans.

Celler Can Vich. Garnatxa. De la verema 2016 prové d'una parcel.la que tot just comença a donar els seus primers fruits, d'uns 14% d'alcohol i uns 22 grams de sucre residual. Vinya emparrada situada a les cases noves de Can Pardo (Mediona). Orientada N-S. Raïms que han macerat unes 8 hores amb les pells, després un suau premsat i desfangat físic estàtic. Explosió de notes de fruits vermells. Fresc. Fons de piruletes. Bossa Nova. Primavera. Això i molt més és la copa d'aquest ancestral de garnatxa

Imma Soler (Viver de Celleristes). Trepat. De la verema 2016 veremat a finals d'octubre d'una parcel.la de vinya jove (10 anys) a Barberà de la Conca (orientació N-S) i de la que se n'obtenen uns 2.000 kg. Que finalment se n'extreuen poc més de 740 litres. De 9% d'alcohol. Després d'haver macerat uns 30 min i haver fermentat, una petita part, en botes de roure de 300 litres. Presència lleugera de cireretes. Fresc i penetrant. Marcat caràcter varietal. Notes de pebres, vegetals... De persistència notable. El Viver no deix de complir la seva funció de bressol de nous elaboradors amb un grandíssim talent - com és el cas de l'Imma. 
 
tast ancestrals taverna vinseum
Set list de la nit d'ancestrals

(...) La Taverna ha estat un lloc on el Guiu hi ha fet ballar gegants, capgrossos i àligues. Una de les coses que en tu, Ton, portes ben endins. Entre cantarelles de festa major del petit tu has cuidat d'aquests bevedors d'allò més bé. 

Salut i molta sort amic
PD... per moltes més nits punkis puguem gaudir plegats!


 Should I stay or should I go?
If I go there will be trouble
And if I stay it will be double
So you gotta let me know
Should I stay or should I go?
ton colet
Ton Colet (foto obtinguda internet)

Cap comentari:

Publica un comentari