Vins de Foresta. La màgia del vi

D'una copa de vi (ancestral de xarel.lo) a un desig (el seu maridatge ideal). D'un desig a un tweet (ho tastem?). D'un tweet a una taula (plena de bons amics)... Aquesta és la màgia del vi. On d'una copa hi brolla l'amistat, els somriures, la generositat, aquella conversa que parla de l'estima cap d'una terra,... Una història que comença fa uns mesos a la Cimera del Xarel.lo i acaba, avui, a l'Arboçar (Olèrdola), al celler de Vins de Foresta.

vins de foresta vinyes
vinya de Marselan just al peu del poble de l'Arboçar

En Joan Olivella i en Lluís Carsí - Vins de Foresta - ens reben a l'hora acordada a casa seva. La mateixa casa on en els seus baixos hi reposen els seus vins. I on, també, es forja una il.lusió que creix verema rere verema i que embotellen des de l'any 2012. Des de la serra de les Gunyoles (400m), a pocs metres de casa seva, un entén la singularitat del massís del Garraf. Vinyes que viuen i creixen sobre sòls calcaris i de poca profunditat. Envoltades de plantes i matolls arbustius on el margalló n'és el protagonista. Una marinada que hi arriba per omplir-les del caràcter més profund del mediterrani. A la vegada, que la serralada que priva de l'entrada d'un calent llebeig provinent de la plana central penedesenca. Detalls del terroir Foresta.
joan olivella vins de foresta
Joan Olivella mostrant el paisatge del massís

La viticultura que apliquen en Lluís i en Joan segueix els principis de l'agricultura ecològica. Cuiden i mimen les viníferes de Viogner, Marselan, Sumoll, Xarel.lo... A la vinya la verema es selecciona i a l'entrada del celler es sotmet a les condicions de fred. Parcel.la a parcel.la els grans de raïm maceren lleugerament i fermenten en barriques de fusta. Tot sota l'atenta mirada de Sebastià Galimany - enòleg que participa del projecte Vins de Foresta. A fi de cercar vins que representin els trets varietals, siguin atractius en nas i presentin un perfil fresc en boca. I en donem fe que ho aconsegueixen. 
vins de foresta celler
dins el celler envoltats de barriques

vins de foresta
els mostos de la verema 2016 a l'interior de les barriques

Hi arriba l'hora del tast. Una taula generosa. En la que tots els invitats hi aportem el nostre petit gra de sorra. On els vins, no pot ser d'altra manera, en són els protagonistes. Les converses s'entrecreuen. Parlem d'una verema 2016 - la que ha estat una de les més dures que es recorden al Penedès -. Però de cop i volta una aturada en el camí. El sumoll 2015 de Foresta ens sorprèn per la seva fruita de la passió, la seva sedositat en boca, sense tocs excessivament vegetals, si que amb un toc d'aromàtiques, fins i tot una cirera licorosa. 
vins de foresta
imatge d'un dels vins de Foresta


Per la taula no sols passen els vins de Foresta. Hi ha temps pel record i un homenatge introspectiu al mestre Sala. Els seus ancestrals de Malvasia i Xarel.lo 2008 ens deixen sense paraules. Un silenci de respecte i una abraça allà on estiguis. 
vinya vins de foresta
les barraques a la vinya és una de les altres activitats de Vins de Foresta


Un dolç de Viogner passat per una solera (de casa del Lluís Carsí) posa fi al tast. Té amargs, cítrics (taronja), és fresc, complexa en nas. Falten paraules per descriure un moment com aquest. Un vici en majúscules a la copa. Cal agrair la generositat d'en Lluís i d'en Joan per permetre'ns el tast d'aquest dolç que de moment no preveuen de cap manera comercialitzar. Per omplir un dia de grans records d'amistat al voltant d'una taula. Per mostrar-nos la singularitat d'una paisatge. Per ser com sou i transmetre'ns i fer-nos partícips de la il.lusió de Vins de Foresta.

Una abraçada amics!  

2 comentaris:


  1. Howdy! I just want to offer you a big thumbs up for the excellent info you've got here on this post. I am returning to your blog for more soon. itunes sign in

    ResponSuprimeix