Vinum nature experience

El passat dilluns va tenir lloc al Museu Marítim de Barcelona una de les trobades més esperades de l'any (almenys per al que a mi respecte), Vinum Nature 2015. Un cop més s'hi van donar cita una bona part de les bodegues amb sensibilitat ecològica de casa nostra i proximitats. Una oportunitat única per tastar nous vins i conèixer de ben a prop els seus elaboradors. 

Aquest serà un post amb dues imatges acompanyades de quatre notes per intentar fer-vos arribar algunes de les sensacions que vaig tenir aquell dia. Un petit pessic dels molts vins tastats al costat de la Gemma Morató (companya de viatge al llarg de tot el Vinum Nature).

vinos naturales vinum nature

La Ereso Malvasia 2014 de Can Rich de Buscastell va ser amb la que vam començar el nostre tast i, precisament, em ve molt de gust començar per aquest vi de ses illes (Eivissa - San Antoni de Portmany). Un vi que en nas és floral i en boca vertical i d'una acidesa exquisida. Fet que mostra l'important treball que s'ha fet a la vinya i sobre la verema, controlant d'allò més bé les condicions d'elevades temperatures que pateix la zona a l'estiu. El talent de l'Eduard Pié (Sicus) no té límits. Els seus vins mostren d'una manera inequívoca el paisatge de Bonastre. M'hi aturo i ho tasto absolutament tot! I en destaco la Malvasia de Sitges 2014. Meravellosa. Un vi que s'allunya de la part més seductora d'aquesta varietat per deixar lloc a un interpretació del terrer. Deixeu-vos emportar en el tast. Ningú ha retrat mai tan bé i amb tanta complexitat la serra de Bonastre com l'Eduard. Vinum Nature permet, també, fer una aturada abstèmia. Dani Pascual és un amic de fa molts anys. Compartim molts moments de la nostra infantessa i ara és un plaer tastar els seus mostos Suc de Vida. Segueixo  parlant-vos de varietats seductores, el Moscatell d'Alexandria. El most d'aquest moscatell és un glop d'aigua fresca. Lluny de ser excessivament dolç i càlid, es mostra d'una delicadesa absoluta. No trobo millor manera per a que el nostre fill (Guiu) comenci caminar pels tortuosos camins del vi. 

vinos naturales

Arribem a Bodegas Nanclares (Rias Baixas) i tastem l'Albariño Soverribas 2012. Un vi que es mostra rodó en boca, amb una acidesa molt ben integrada i, sorprenentment, cremós. Un dels albariños que m'han sorprès més. I es que de fet quan es treballen (només) 2 hectàrees de vinya i se les mimen com a un fill el resultat ha de ser com a mínim excel.lent (com ho és aquest Soverribas). De les Rias Baixas a Requena. D'un Albariño a la Tardana. A Bodegas Cueva i vam tastar vins amables, atractius, encisadors. Vins per a satisfer el paladar dels més exigents i, a la vegada, dels recentment iniciats al món del vi. De tots els tastats, en destaquem la Tardana Orange 2014. El nostre particular tast acaba a la taula de Fredi Torres. Sílice són els vins que elabora a la Ribera Sacra. Hi tastem el Sílice 2013 monovarietal de Mencía. També, el Sílice 301 procedent de vinya vella amb les varietats Mencía, Garnatxa i Brancellao. Vins de molta fruita, marcada presència de balsàmics i lleugers tocs minerals. Vins honestos que expressen la manera de fer de tot un mestre (com és Fredi Torres). 

I amb ell posem punt i final aquest recorregut tan particular i tan nostre a Vinum Nature.

Cap comentari:

Publica un comentari