sherry festival

Envoltats de tota mena de luxes i glamour (a Hotel Majèstic de Barcelona) tastem els vins de la DO Jerez-Xerès-Sherry. Vins que arrosseguen un important pòsit de tradició vitivinícola. Vins de tal diversitat que requereix submergir-s'hi de ple i recorre de punta a punta els tres vèrtexs del triangle que conforma aquesta important denominació d'origen (Jerez de la Frontera, Puerto de Santa Maria i Sanlúcar de Barrameda). Vins únics al món que han volgut mostrar-se a la capital catalana.
sherry festival
la taula de William & Humbert una de les més visitades

És així com, dilluns passat vam tenir l'oportunitat de tastar: finos, manzanillas, amontillados, olorosos, palo cortados, creams, pale creams, pedros ximénez i brandies. Un espectacle sensorial que calia prendre-s'ho amb calma. La mateixa calma i repòs que necessita la seva elaboració a través del sistema de criaderes i soleres. Niña Pastori deia, en la seva cançó "amores y besos", que els anys són els fills del temps. Personalment, afegiria que els vins de Jerez en són els nets (del temps). 

Tres (curtes) hores d'on en destacaria quatre (grans) tastos...


El Marismeño (Romate): Un fino procedent de la varietat Palomino. Raïm que s'utilitza en gairebé totes les elaboracions de vins secs de Jerez. És penetrant i tens. Salí i amb algun toc d'ametlló i flors. Un fino disposat a robar el cor del qui el tasta.  

marismeño sherry

El Tresillo 1874 (Emilio Hidalgo): Un amontillado lleugerament envellit seguint el sistema de soleres des de l'any 1874. Un vi que presenta un equilibri perfecte entre records d'un amontillado jove (infusions de flors blanques) i les notes de l'envelliment (fruits secs i lleugers tabacs). Molt elegant i delicat en boca.

tresillo 1874

As you like it (William & Humbert): És tracta d'un blend (mescla) d'un amontillado envellit i most concentrat rectificat i deixat reposar novament. Amb el que s'aconsegueix un producte similar a un cream. Presenta notes de caramel, de sucre cremat, lleugers torrats i cítrics. És sorprenentment fresc i delicat. De llarg i persistent pas en boca. 37,5cl d'un nèctar celestial reservat a uns quants. 

as you like it sherry


Pedro Ximénez VOS (Tradición): Un vi elaborat a partir de la Pedro Ximénez pasificada i envellida 20 anys amb el sistema de soleres. La seva frescor ens va enamorar. És un vi dens i ple d'aromes i gustos a caramel, panses, mel, cafè, i torrats? sí! Però, a la vegada, és tan fresc i lleuger que captiva el paladar de om des del primer glop.

tradicion sherry

Aquesta és una terra afortunada. De patrimoni (de soleres) envejable. Que ofereix vins seductors. Vins que mereixen la pena ser tastats i gaudits per tots vosaltres. Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari