de tapes a sevilla i un tast a cazalla

Moltes són les llegendes que narren l'origen de la tapa. Algunes parlen que el seu origen es remunta a l'època de Alfons X (el savi). Rei a qui se li va detectar una terrible enfermetat que l'obligava a beure, al llarg de tot el dia, petits i continuats glops de vi. - Malaurada la seva sort - . Per tal que l'alcohol no fes estralls en el seu organisme, just abans d'ingerir el vi s'alimentava de petites i variades porcions de menjar. La recuperació fou tal que el monarca va voler que, a partir de llavors, les tabernes de castella servissin una minsa ració de menjar per acompanyar les consumicions. Aquestes es servien justament sobre el got de vi (tapant-lo).
Skyline de Sevilla des de la torre de la Giralda


En fi, sigui quin sigui el seu origen, el nostre propòsit es perdre'ns en una de les grans capitals del tapeo: Sevilla. Submergir-nos en algunes de les seves moltes tasques, fer-nos un lloc en un petit trosset de les seves barres i deixar-nos emportar per la seva cuina i bon tracte. Escollir quines han de ser les parades del nostre viatge per la tapa sevillana és complicat. L'oferta és inabastable. N'estem del tot segurs que ens donaríeu més d'una recomanació. Us invitem a fer-ho i deixar el vostre comentari. Nosaltres, avui, destaquem aquests 3 fantàstics llocs:

Bar Eslava. Aquest petit espai gastronòmic és abanderat de la tapa moderna sevillana. La seva carta ofereix originalitat al visitant i es mostra d'allò més atractiva per començar a tastar des del primer fins l'últim dels seus suggeriments. No obstant això, un, a la seva carta, també hi trobarà les tapes més tradicionals, com ara: croquetes casolanes, fritures varies... Al Bar Eslava, tots els productes són excel.lents i quan aquests són cuinats i presentats en una tapa adquireixen l'harmonia més absoluta. L'elecció és tan complicada i la gana tal, que optem per seguir els bons consells del cambrer. I que Déu el beneeixi! perquè les seves recomanacions ens van transportar fins al celestial món de les millors tapes.

Un cigar per a Bécquer (crep de xocos i tinta calamar). Costelles a la mel. Ou sobre un pa de bolets


Bar La Azotea. El nostre caminar a la cerca de les millors tapes sevillanes té una nova aturada que passa per La Azotea. Tot i que disposa de diferents espais, nosaltres vam fer el tast en el que està proper a l'església de Jesús del Gran Poder (i també molt a prop del Bar Eslava). Plats atractius a la vista, originalitat i bon producte és el que posa damunt la taula la cuina d'aquest restaurant de moda de la capital andalusa. La seva carta variada combina tot tipus de plats i propostes. Per fer des de una petita tapa fins a un dinar complert.
   
Tartar de salmó. Galtes. Crema de taronja amb gelat de menta i granizat de ginebra

Bodeguita Romero. Per conèixer i tastar les tapes sevillanes de tota la vida, cal acostar-se a casa de Don Pedro Romero i la seva esposa Angeles (a l'Arenal). Aquest va ser el lloc escollit per tastar la pringá, les papas aliñas, la albondiga de choco, i un llarg etc de tapes. L'ambient és molt popular i casolà. En una barra sempre arrebossar de gent, un s'ha d'anar fent el seu lloc per aconseguir un petit espai. L'esforç val la pena! Avui, després de més de 75 anys, Bodeguita Romero segueix sent una parada obligatòria en el peregrinatge de la tapa andalusa.

Mandonguilles de xocos. Bacallà fregit. Galtes

Bé tots sabeu que la bona cuina no és un tret exclusiu de les capitals. A poble un viu d'una manera més intensa la proximitat dels productes cuinats. És quan un identifica cada plat amb un paisatge. Aquell mateix paisatge que acaba de gaudir just abans d'entrar per la porta del restaurant. Cazalla de la Sierra té precisament això! Un paisatge d'una gran bellesa capaç de donar a la cuina els millors fruits de la seva horta, preses ibèriques, formatges, destil.lats, vins... A Cazalla un referent a la cuina és el restaurant Agustina. Espai de tamborets alts i d'ambient modern i, a la vegada, tranquil i relaxat permet gaudir d'una grata experiència gastronòmica. Personalment, ens va fascinar! Tot estava en el seu punt. Exactament aquell en que els aliments es fonen a la boca i ofereixen a qui els tasta un bolcall de contrastos i deliciosos gustos propis de cada producte. Si feu parada a la Sierra del Norte, no deixeu escapa l'oportunitat de gaudir de la cuina d'aquest restaurant.   

Carxofes farcides de foie. L'ou de la casa. Pera al vi

Cap comentari:

Publica un comentari