be happy

Dilluns, en el Mercat del Born, va tenir lloc la trobada Renaissance des Apellations. Personalment, ben poques vegades havia tingut l'oportunitat de gaudir de tants vins lligats a la terra. Diria que va ser una cita de grans amics. Persones que compartim una manera d'entendre la vida.  També una manera de beure. Presentant vins excepcionalment naturals. En definitiva, elaboradors, que amb els seus vins, fan feliç a tots aquells qui els tasta. 
renaissance des apellations
El mercat del Born va ser un escenari d'allò més adequat pel tast d'aquests vins

Al llarg de cinc hores vaig tastar vins d'allò més especials i singulars. Vins que garanteixen els principis bàsics de la Biodinàmica i un compromís absolut pel concepte de terroir. Objectius compartits per tots els membres del grup La Renaissance des Apellations (fundat l'any 2001 per Nicolas Joly). Avui, constituït per uns 175 viticultors de 13 països diferents. 

Ara, destacar alguns dels vins tastats se'm fa molt difícil. Però si que m'agradaria parlar-vos de tres viticultors amb els que vaig gaudir molt. I, de cadascun d'ells, destacar-vos un vi. 

Domaine Du Traginer - Languedoc | Roussillion: Jean-François cultiva unes 8 hectàrees de vinya, bàsicament, de Garnatxes i Carinyena. Treballs amb mula sobre les inclinades vinyes (un dels darrers a la zona de Banyuls). Mínima intervenció al celler. Els seus vins, entre Colliure i Banyuls, són plaents. El Marc de Banyuls fi, aromàtic i delicat. Excepcional, Banyuls Ambré. Un vi elaborat amb soleres i de criança superior a 10 anys.
vinos de banyuls


Casa Mouraz - Dao | Dauro | Alentejo | Vinho Verde: Un dels cellers pioners en l'aplicació dels principis de la Biodinàmica a la regió vinícola de Dao. Sara Dionísio ens explica la història del celler i la seva evolució. Com, també, les particularitats dels seus vins on predominen, principalment, les característiques de la parcel.la i no de les varietats en sí. Casa Mouraz Elfa és una bona representació d'això: parcel.la de més de 80 anys, amb 30 varietats diferents i veremada d'una sola vegada. No obstant, Air 2013 i 2011 (Vinho Verde) és el vi que ens sorprèn més. Fresc, divertit, suggerent, atlàntic... Estarem d'acord a que no és un vi excepcional. Però sí del tot necessari el seu tast!
vinos del dauro

Enric Soler - Penedès: L'Enric és una persona prou coneguda per tots nosaltres. Ell ha sabut com pocs elaborar de manera excepcional la varietat Xarel.lo. Els seus vins en són una bona prova i imprimeixen totes i cadascuna de les particularitats d'aquesta varietat. Dilluns, hi vam tastar els seus tres monovarietals anyada 2013: Nun (Xarel.los de 70 anys sobre sòls que afavoreixen el drenatge), Improvisació (Xarel.los que provenen de diferents parcel.les i assemblatge sobre diferents barriques) i Espenyalluchs (Xarel.los seleccionats de la vinya dels Taus i sotmesos a una vinificació més radical). Un joc pel nostre paladar!
espenyalluchs xarel.lo penedes


La nostra particular jornada va arribar a la seva fi amb els vins de l'Ester Nin i en Carles Ortiz (Priorat). Fa pocs mesos, ja vam parlar aquí d'ells. Dilluns presentaven i anunciaven algunes de les pròximes novetats del celler. En Carles ens va invitar a tastar les evolucions dels seus vins en àmfora i sense sobre diferents anyades. I ens va fer d'allò més feliços! Per cert, el seu Selma senzillament espectacular. Una delicia reservada sols per a uns quans (els que es poden fer-se amb alguna de les poques botelles que any rera any surten al mercat).
ester nin carles ortiz
L'Ester i en Carles oferint els seus vins a tastar

Eduardo Galeano deia "la felicitat és un trajecte... no el destí" Jo, dilluns, vaig ser feliç. Vaig tastar vins plens de vida. I vaig començar a fer camí. 

Cap comentari:

Publica un comentari