un brindis pel cooperativisme

Per segon any consecutiu visitem la Fira de Cooperatives del Priorat. Amb un parell de setmanes d'antelació a la Fira del Vi, les cooperatives han trobat un espai per mostrar els seus productes (vins i olis). Lluny de la massificació que suposa la Fira del Vi (any rere any visitada per més i més persones), la Fira de Cooperatives permet a tots els assistents tastar els vins i conversar amb els directors i enòlegs de les cooperatives amb tota la tranquil.litat que es mereixen.

cooperatives priorat falset
moment del tast de vins de cooperativa 
El dia és intens per tots els bloggers invitats (@viscalabonavida @cellerscoop @anatomiadunvi @prettywines @robodiola @catalanwine365 @vcornejo @anna_abmar @racimoalpaladar): tastos de vins i d'olis, conferències, visita a la fira, etc... 10 hores per gaudir sense descans del bon vi i de bons amics!

cooperatives priorat falset
moment del dinar de germanor


Tastem els vins blancs. Tots ells d'anyada 2013, recent embotellats. La major part d'ells són vins amb molt de recorregut per endavant. De marcada acidesa. Cal ser pacient i esperar per gaudir d'aquests vins. Al llarg del matí, la cooperativa de Gandesa  (cooperativa invitada a la fira) presenta Som Dinou 2013. Vi elaborat amb garnatxa (80%), macabeu (17%) i muscat (3%). Un vi amb cos de garnatxa, esquelet de macabeu i vestit de muscat. Pel nostre gust el muscat emmascara excessivament el vi, en que hi són molt presents les fruites blanques i els aromes florals.Els tastos de negres expressen calidesa i caràcter. Bona part d'ells mostren tanicitats importants en boca. Alguns mereixerien més temps en botella, a temperar-se i guanyar en repòs per mostrar-se més plens en matisos.

En el tast ens enamoren les garnatxes i carinyenes dels vins de Mussefres de l'agrícola de la Serra d'Almós i el Codolar de la cooperativa de Cornudella del Montsant. Dos vins de pas per boca agradable, frescos, fruites vermelles, poca presència de fusta,.. Vins amb la virtut de ser flexibles a la nostra taula i que poden acompanyar molts dels nostres plats del dia a dia.Els deixem pel final. Però ens van enamorar a cada glop. Els dolços van ser els reis de la festa. La garnatxa roja  de la cooperativa de Cornudella del Montsant va obrir el tast dels dolços. Greixos en boca i de pas lleuger. Acompanyat de fruites dolces i alguna pell de cítrics. Ideal per picar amb avellanes. El Pansal de Calàs de la cooperativa de Capçanes. Glops de cireres i fruites vermelles. Lleugera presència de la fusta arrel de la criança de 16 mesos. El ranci Carratell, també de la cooperativa de Capçanes. Un dels vins que va formar part del tast a cegues del matí. Una delícia que arrodonirà qualsevol àpat.

cooperatives priorat falset
unes 300 persones van visitar la fira al llarg de tot el dia  

Els vins de cooperativa mostren l'esforç, la passió i el treball de la pagesia del Priorat. La voluntat de fer-se un lloc en aquest complicat món del vi. Per aquells que encara no els conegueu aprofiteu l'oportunitat que us brinda la Fira del Vi, aquest cap de setmana, per buscar-los i tastar-los. Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari