un misteri servit en una copa de vi

L'enoturisme està agafant dia rere dia major importància en l'agenda de bodegues i cellers catalans. És així com les visites s'omplen d'activitats diverses al voltant de la vinya i el vi: recorreguts amb bicicleta (o altres mitjans de transport), tastos participatius i originals, maridatges gastronòmics i, fins i tot, visites guiades per a hologrames. L'objectiu de tot plegat? cridar l'atenció del visitant amb un missatge diferenciat, fer-lo partícip de l'activitat, viure una experiència única,... En definitiva, crear un record inesborrable d'aquell dia. Això si! lligat sempre a una marca de vi. I és això, precisament, el que ha fet la Cooperativa Falset-Marçà.

celler cooperatiu falset
la façana modernista del celler cooperatiu Falset-Marçà
Aprofitant el llegat històric de la vila i les llegendes que s'hi expliquen, els responsables del celler han creat un relat imaginari per presentar la nova gamma de vins Castell de Falset. Guillem de Clarís és el personatge que ens acompanya al llarg d'aquesta aventura teatralitzada per les instal.lacions de la cooperativa. És ell, cavaller de la cort de Pere d'Aragó d'Anjou, qui ens relata uns fets protagonitzats pel seu senyor, Joana de Foix i lo fardatxo (llangardaix mitológic).

enotursime falset marça
Guillem de Clarís relatant les aventures del seu senyor davant els amics del Racimo al Paladar
enoturisme falset
els passadissos de la cooperativa creen l'atmosfera idònia per la recreació de la llegenda
El cavaller Guillem ens anima a participar d'un joc de pistes per trobar les claus que ens han de portar a descobrir els nous vins de Castell de Falset. Recorrem les instal.lacions de la cooperativa i poc a poc anem apropant-nos al desenllaç de l'aventura. Moments distesos i d'allò més divertits els quals no explicarem aquí per deixar que sigueu vosaltres mateixos qui els descobriu.
sol i serena priorat
els bloggers a punt de trobar una nova pista entre garrafes de vi ranci
La visita a la Cooperativa Falset-Marçà és mot recomanable per fer-la en família. La visita teatralitzada és una molt bona oportunitat per apropar als més petits el món del vi a través d'un relat llegendari fascinant. També pels més grans, ja que ens allunyem de les convencionals visites enoturístiques sense deixar de banda el món de la vinya i el vi.
enoturisme falset marça
algunes de les pistes del joc
Arribem al moment més esperat del matí, si més no pels nostres paladars. S'apaguen els llums i comença la presentació dels vins Castell de Falset. Una sèrie de quatre vins i un oli que parlen, a través dels seus noms, de la llegenda que ens acaben d'explicar i els seus personatges.
vins cooperativa falset
els nous vins de la Cooperativa Falset-Marçà
La Dama de Blanc 2009: recrea la figura de Joana de Foix. Un vi amb cos de garnatxa blanca i ànima floral i de remarcada persistència. Un blanc seductor.

Lo Senyor del Castell  2005: el cupatge (carinyena, garnatxa i cabernet sauvignon) és tan intens i complexa com el personatge que representa. Presència notable d'aromes de sotabosc. Paisatges que impregnen els camins que va recorre Pere d'Aragó.

Lo Foc del Castell 2006: La mineralitat, les fruites confitades i els balsàmics defineixen el personatge de lo fardatxo. El cupatge (carinyena, garnatxa i syrah) aconsegueix omplir de frescor i equilibri aquest vi.

El Dolç Joglar 2010: Personatge secundari de la llegenda ens invita a jugar amb la carinyena. Un vi ple de matisos que pot allargar les estones de converses de les nostres sobretaules.

L'or del Castell: Tot castell amaga un tresor i aquest no és pas un excepció. Aquí el vi cedeix el protagonisme a l'oli. De les varietats arbequina i farga neix aquest apreciat líquid daurat.

Serà al llarg de la fira Alimentaria, que es celebra aquesta mateixa setmana, on es presentarà la nova gamma de vins de la cooperativa i tindreu l'oportunitat de tastar-los. També aquells que ho desitgeu tindreu una oportunitat molt especial de viure aquesta llegenda teatralitzada i disfrutar dels vins Castell de Falset en el marc de les fires de cooperatives Montsant-Priorat i la de vins de Falset.   

Cap comentari:

Publica un comentari