Tossa de Mar

Tossa de Mar ha anat lligada sempre al nom de Ava Gadner. Des de, que per allà els anys cinquanta aquesta actriu va rodar-hi una de les seves pel.licules, aquesta vila ha representat un dels atractius turístics més importants de la Costa Brava. Visitar Tossa era una assignatura pendent i que tot just vàrem resoldre fa unes setmanes.

el perfil més conegut de Tossa de Mar

El recinte emmurallat és el llegat més important de Tossa de Mar. Element que data de l'època medieval (S.XIII) i  converteix en Tossa en l'única població del litoral català que disposa d'aquest tipus de fortificació. La seva rellevància fa que el 1931 sigui declarat com a monument històric artístic nacional. És des de la platja Gran que un pot gaudir de la vista més coneguda de Tossa i des d'on nosaltres vàrem iniciar el nostre particular recorregut per la vila.  

el Guiu, el tercer membre de malVIatge
a la Platja Gran es poden veure algunes petites barques
Aquesta és la primera escapada amb el nostre fill, Guiu. Tot és improvisació. És ell qui marcar el ritme al llarg de tot el dia. A ple mes d'octubre, gaudim d'un magnífic dia que convida passejar per la platja Gran. És aquí on trobem la casa Sans Moré (1906). Una casa modernista de l'arquitecte Antoni Falguera i realitzada per la família de l'indiano Joan Sans i Moré.

vistes de la casa Sans Moré
vistes de Tossa des de la muralla

Després d'un parell d'horetes de recorregut entre carrers, ens arribem fins a l'escultura dedicada a Minerva, dehesa de la sabiduría, i que es troba just davant la cala del Reig. És allà on fem una aturada per dinar, al restaurant Tapas al Mar. Aquí disfrutem de la seva proposta de tapes i segons plats. Excel.lent tracte i plats molt correctes. Tot a primera línia de mar.   

uns mostra del dinar a Tapas del Mar

Recuperades les forces, és hora de visitar la el recinte emmurallat. Recórrer els seus empedrats carrers no és feina fàcil quan s'arrossega un cotxet. Aquesta escapada a Tossa ens posa a prova com a pares, tant a nivell logístic com físic. Tot un repte per la nostra curtíssima experiència en aquest món de papes i mames. Però, en cap cas, ens perdem detall del paisatge que ens envolta: les restes de l'església gòtica de Sant Vicenç, les torres que encerclen el recinte, el far encara en actiu i per descomptat les meravelloses vistes que un té de la costa de Tossa de Mar.  

restes de lésglésia de Sant Vicenç
Ens captiven tots i cadascun dels seus carrers i racons. Val molt la pena dedicar-hi temps. El recinte engloba una vuitantena de cases. La majoria d'elles conserven la mateixa estructura que contemplava la carta de poblament de 1186. Entre aquestes hi destaca la casa del governador i la casa del sant Drap. Aquesta última arrossega la tradició que en enllà hi va fer cap un tros del sant Sudari. Amb el pas dels anys, els habitants de Tossa de Mar han donat nom a aquesta casa i ara es coneix així, com la del Sant Drap!


A poc a poc, cau la tarda i n'hi ha un que comença a demanar la seva dosi de biberó. Fet que ens fa pensar que comença a ser hora de recollir i de tornar cap a casa. Avui s'ha portat com un campió! Amb lo qual ja pensem en quina ha de ser la nostra propera escapa i disfrutar d'un meravellós dia en família.

Així doncs, i a partir d'ara, malVIatge es converteix en un trio! i us seguirem explicant les nostres aventures i peripècies segurament des d'un nou punt de vista, però amb totes les ganes de donar-vos bons consells i animar-vos a seguir descobrint nous llocs a visitar, gastronomia i vins.

un dels carrers del recinte emmurallat

Cap comentari:

Publica un comentari