Cadaqués, un dels tresors de la Costa Brava

una de les joies de Cadaqués i de la Costa Brava, en general, són les seves cales

Cadaqués s'ha convertit en un petit oasis on hom hi pot trobar la calma i el repòs dins la "moguda" Costa Brava. Com tants altres pobles de l'Empordà, quan arriba l'estiu, Cadaqués, es transforma i la seva població, uns 3.000 habitants, augmenta com l'escuma. No obstant, no perd ni la màgia dels seus racons ni l'encant dels seus paisatges. Però val molt la pena no arriscar-se i aprofitar per arribar-s'hi abans o després de les temporades altes de turisme.
predomina per tot arreu el blau i els blanc
perfil de Cadaqués


El nom de Cadaqués prové del nom Cap de Quers (Cap de Roques). Tot i el pas dels anys no ha perdut l'ànima pesquera. Avui encara s'hi veu certa activitat pesquera i podeu gaudir de les captures del dia a algunes de les cuines dels restaurants del poble.

petites barques al port de Cadaqués

detall de les barques del port
l'activitat a la zona del port 
Visitar Cadaqués significa apropar-se al far de Cala Nans, a la zona del Cap de Creus, l'ermita de Sant Baldiri o recorre molts dels seus carrers, entre els quals el carrer de Santa Maria. També trobarem varies activitats lligades a la zona i la seva riquesa marítima: passejades amb barca, activitats submarines, etc...

L'art també té un lloc important. Es així com trobarem un número important de galeries d'art al poble i d'edificis singulars (casa Blaua, Casino de l'Amistat,...) per ser visitats.baixant de la barca després d'un passeig per la costa del Cap de CreusQuan ha arribat fins a Cadaqués, no pot marxar sense acostar-se a Portlligat, paratge on es conserva la casa-museu de Salvador Dalí. A banda d'aquest fet, la cala de Portlligat és un dels llocs més privilegiats de la Costa Brava per les seves vistes.

vistes des de la terrassa de la casa de Salvador Dalí

De ben segur, Salvador Dalí va viure a Portlligat una de les etapes més felices de la seva vida al costat de qui va ser la seva musa, Gala. Gala i Dalí van establir-se a Portlligat el 1930 quan van adquirir una petita casa de pescadors i que van anar ampliant al llarg dels anys que hi van ser.

El 1930 Portlligat estava formada per una vintena de petites casetes de pescadors

Portlligat i els seus voltants van representar en tot moment font d'inspiració pel pintor.  Allà va pintar quadres tant significatius de la seva obra com la Madonna de Portlligat, etc... Però també transpira la màgia del pintor l'entorn de la casa i els elements que va disposar al voltant d'aquesta.

la decoració del Dalí està sobre tots els espais de la casa 
obra de Dalí: "el crist de les escombraries"- situada al costat de la casa

La casa disposa de 3 espais clarament diferenciats: els espais més íntims de la parella, l'àmbit de treball del pintor i els espais públics destinats a les visites. En certa manera, la casa té una estructura laberíntica per les seva continua remodelació i ampliacions.

Visitar la casa-museu Dalí és coneixer un xic més l'univers del pintor i les seves fonts d'inspiració, no deixeu escapar aquesta oportunitat.


per la casa hi trobarem moltes fotografíes de Dalí...
i, també, molts records i objectes del pintor

3 comentaris:

 1. És un dels meus pobles preferits. Les fotos precioses!!

  Salutacions!!

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Moltes gràcies!! La veritat que el poble i el seu entorn conserven bona part del que era la Costa Brava.
   Una forta abraçada

   Suprimeix
 2. Por luz y color Cadaqués es un lugar muy especial. Buen reportaje te has traído
  Un abrazo

  ResponSuprimeix