La ciutat de Solsona

Portal del Pont

Solsona ens donà la benvinguda a través del Portal del Pont, entrada que a partir de 1805 fou considerada la principal de la ciutat. Sobre aquesta el portal, tothom hi pot veure el sol daurat, quasi un símbol de la ciutat de Solsona. Tot i que el principal atractiu de Solsona sigui el seu centre històric, a nosaltres ens va portar a passar un dia per la ciutat un concert del cantautor Roger Mas.   interior de la catedral
cara en les bigues de fusta
La catedral de Solsona és l'edifici més rellevant del conjunt històric i, també, va ser el primer on varem treure-hi el cap. A l'interior de la catedral, a la nau central, hi ha enterrat el bisbe Antoni Deig, segurament un dels càrrecs eclesiàstics més estimats per molts catalans. Ben a prop de la catedral hi trobem el palau episcopal i el museu diocesà. Un altra punt d'interès de la ciutat és la Torre de les Hores. Des d'aquesta torre pel Carnaval s'hi penja un ruc... d'aquí l'origen del nom que també se'ls hi dona als solsonins, els "mata-rucs". De ben segur un dels altres punts més visitats de la ciutat és la plaça Sant Joan. Al mig d'aquesta hi ha una font que data del S.XV. Damunt d'aquesta font hi ha una capella dedicada a Sant Joan.


Plaça de Sant Joan

peus de porcs amb foie, fruits secs i "papaya"
La visita a la ciutat dona per un dia. Tot i que si decidiu passar alguns dies més... us recomano que visiteu el portal de turisme de la ciutat. Allà trobareu interessants propostes de rutes pel Solsonés. Nosaltres varem escollir per triar la visita fer-ho amb un bon plat a taula. Per aquest motiu varem decidir anar a menjar al restaurant Fermín. El tracte que tindreu és de màxima atenció i estimació per la gastronomia i els vins.

Cap comentari:

Publica un comentari