Mas Comtal, una bodega que fa gran el nom del Penedès

Mas comtal és d'aquelles bodegues que omplen d'orgull a la gent que estimem el Penedès, com terra de grans vins i caves. Joan Milà, al llarg de la seva vida, va posar a Mas Comtal entre les bodegues top del Penedès. Ells van ser els pioners dels rosats actuals que gaudim el Penedès. És així com aquesta bodega ha estat contínuament innovant i avui experimenten amb la varietat Incroccio Manzoni, un creuament entre Riesling Renano i Pinot Bianco. Sols una altra bodega de referència al Penedès, Can Ràfols dels Caus, va experimentar amb aquesta varietat, amb el vi Rocallís.Arrel de l'anunci d'aquest projecte de Mas Comtal, vaig comprar els dos vins, Gran Angular, elaborats amb la varietat Incroccio Manzoni. El primer d'ells conte un 100% d'Incroccio Manzoni i el segon disposa d'un 20% de Chardonnay i 80% d'Incroccio Manzoni. El repte de catar vins similars, però a la vegada molt diferents és molt i molt recomanable. Personalment, penso que experiències d'aquest tipus ens fan aprofundir en les particularitats de cada vi.

No entraré en la metodologia d'elaboració, que podeu consultar a la mateixa web de Mas Comtal, simplement dir-vos que els dos vins provenen de la verema 2010 i que han tingut lleugeres criances. Al meu gust el cupatge Chardonnay i Incroccio Manzoni hi predomina amb excés la primera varietat, tot i que només ocupa un 20% del seu volum. En canvi, el monovarietal és molt subtil, fresc i d'acidesa molt elegant provinent del riesling. Però, a la vegada, té una important persistència en boca característica del pinot. Les vinyes d'Incroccio Manzoni tenen tant sols 5 anys d'edat. De ben segur a mesura que envelleixin determinades característiques de la varietat li donaran un major consistència.

Agraïm a Mas Comtal la capacitat d'innovació i alhora fer-nos gaudir amb els seus vins i projectes als apassionats d'aquest món.

Cap comentari:

Publica un comentari