De fira en fira

panoràmica de Gironella
El desembre es converteix en temps de fires prenadalenques. Així va ser com varem poder disfrutar de les fires de Gironella i Vic ambdues en el mateix dia, per la proximitat entre les dues poblacions. El matí va començar a Gironella on es celebrava la Fira de la Puríssima i la Festa del Blat de Moro Escairat on tot el poble va omplir els seus carrers de paradetes, demostració d'oficis,... tot perquè el dia fos d'allò més lluït.el vidrer fent un setrill
el ceramista treballant el fang

Però l'autèntic protagonista de la fira va ser el blat de moro escairat. Aquesta és una menja recuperada i que el poble aprofita la fira per preparar unes racions perquè tots els visitants puguin tastar-la. Aquí va la recepta per aquells que s'animin a fer-la...

olla amb el blat de moro escairat

Ingredients: 600 g de blat de moro, 200 g d'ós de pernil, 150 g d'espinada, 300 g de morro, orella, 125 g cansalada, una bola de sagí (llard i farina de blat), sal i 5 litres d'aigua.

Posarem el blat de moro escairat a remullar durant 24 hores. En acabat el rentarem i el posarem en una olla a bullir durant 3-4 hores. Després hi afegirem el brou, que haurem preparat amb morro, ossos, sagí, orella, cansalada, i ho deixarem bullir durant mitja hora. Finalment, ho rectificarem al punt de sal.
Varem posar punt i final a la festa de Gironella tot dinant al restaurant Skitx, on varem fer el menú de la fira i ens varem omplir la panxa de blat de moro escairat.

Ben tips varem agafar el cotxe per fer cap a Vic. Allà ens esperava el mercat medieval. Com que de ben segur ja es prou conegut per tots vosaltres... us deixo amb un parell de fotografies.


Cap comentari:

Publica un comentari