Un dia intens per Osona

Kitsch és el grup de rock que, a banda de donar nom al meu bloc, ens va donar l'excusa, aquest cap de setmana, per fer una escapada per terres osonenques. D'aquesta manera, el divendres havent complert amb les nostres feines varem agafar les maletes i ens varem desplaçar fins a Vic. Just arribats varem fer cap al cafè de l'Orfeó per sopar amb una bona colla d'amics. Els Kitsch aconsegueixen això, fer de cada concert una nit molt especial. I, la nit de divendres, us ben juro que ho va ser.

en acabar el concert les fotos de rigor (mortis)
Acabat el concert varem anar a fer nones a ca l'Arumí, a Santa Eugènia de Berga. Aquest és el nostre camp base quan ens desplacem a Osona pels concerts de Kitsch. La gent de l'Arumí et fa sentir com a casa. Tot i que no ens hi varem quedar a dinar, el restaurant de l'hotel és molt recomanable, si podeu no deixeu passar l'ocasió. No obstant, dissabte ens esperava una ruta per Rupit, Tavertet i Cantonigròs - aquest darrer poble va ser el lloc on la Rosa va passar bona part de la seva infància. Així doncs, va ser un dia ple de records d'infantesa.una postal de Rupit
La primera parada del nostre recorregut va ser Rupit. El paisatge del Collsacabra abraça aquesta petita població osonenca. Segurament Rupit ha esdevingut amb el pas dels anys el poble més turístic de la comarca. Les cases del S. XVI i XVII, carrers empedrats, el pont penjat,... fa que cada racó del poble sigui una petita postal.

passejar-se pel pont, una de les atraccions pels seus visitants
un dels carrers més transitats
De seguit varem anar cap a Cantonigròs, poble conegut pel seu festival de música tradicional. De ben segur, "Cantoni" no té res que el faci pintoresc, però si que té dues coses: les vistes al Cabrerès i els records que encara té molt presents la Rosa. I només per això ja val la pena deixar-s'hi caure sempre que un pot.

l'església de Cantonigròs
A "Cantoni" mateix varem dinar, a ca l'Ignasi. Un restaurant per sucar-hi pa. Tracte molt familiar i una cuina elaborada al detall. Vaja, d'aquells restaurants que repetirem segur!

paissatge des de Tavertet i el pantà de Sau al centre
Amb els estomacs plens i satisfets del dinar, varem anar cap a Tavertet. Un poble on s'hi respirà tota la calma que un podria desitjar, suposo que per això va ser escollit per Raimon Panikkar. Avui al costat de l'església tothom que ho vulgui pot visitar la seva tomba.

interior de l'església de Tavertet
detall d'una de les cases de Tavertet

Cap comentari:

Publica un comentari