La costa de la mort

una imatge típica de Santiago de Compostela
Fa uns anys varem visitar la famosa Costa de la Mort gallega. No, sense abans visitar la ciutat de Santiago de Compostela. La ciutat és molt senyorial, però no per això us deixarà de captivar. La nostra visita va coincidir de ple amb els actes de setmana santa... i ja us podeu imaginar...
Visitar la catedral de Santiago és imprescindible. Tan com sentir la "tuna" al mig de la plaça de l'Obradoiro. Un no sap si és l'ambient que contagia la ciutat, els bars, les tapes,... Però realment Santiago és una ciutat excepcional.


Aquests dies els varem passar a l'hotel Akelarre. Res de l'altra món, però va fer el fet.

al km 0 del camí de Santiago

Visitada la ciutat de Santiago de Compostela, ens varem llençar de cap a la Costa de la Mort. Es recomanable no seguir rutes prefixades, perquè el paisatge és tant suggerent que heu de tenir la llibertat de parar-vos a qualsevol lloc, refer trajectes, etc...Aquest anar amunt i avall, ens va fer topar amb el restaurant Tropezón. La relació qualitat preu d'aquest lloc és inmillorable! No us deixeu emportar per les aparences, l'imatge no es que sigui el seu fort... però en els seus menus diaris hi podeu trobar qualsevol sorpresa, nosaltres varem alimentar-nos de "percebes" i un lluç excepcional.

a la platja, veient feinejar als pescadors
Allà varem tenir l'oportunitat d'allotjar-nos amb una de les cases rurals que en tinc més bon record, Casa Videira. Realment és molt, molt, molt recomanable... encara recordo les tardes, jugant a cartes i bevent "oruxos", que passàvem a la taberna de la mateixa casa i que a la vegada és la taberna del poble. La casa es troba en el poble de Bueu.

Iglesia de Moraime
Tant de donar tombs amunt i avall, a uns els hi agafa gana... la propietària de Casa Videira ens va recomanar un restaurant per fer una bona mariscada i la veritat que va ser impressionant! Prepareu llapis... A Centoleira a la platja de Beluso.


Això si! A Galícia hi han coses que mai canviaran. La primera, la quantitat de "hórreos" que un troba per tot arreu. Penso que cada vegada que hi vaig n'hi ha algun de més...

hórreo de Carnota
I la segona, el sempre present Manuel Fraga. Un sempre troba algun cartell d'aquest dinosaure que ha sobreviscut a tot.


Per intentar oblidar aquest dinosaure i donar per acabat el nostre viatge varem visitar la illa A Toxa. Vaja, no us perdreu gran cosa sinó hi aneu. Com a curiositat la església de San Caralampio.

3 comentaris:

 1. esa noche tunera... jajajajaja.
  Muchas gràcias Daniel por participar en este blog.

  Un saludo

  ResponSuprimeix
 2. Hola,

  La ciudad que más me gusta de Galicia es sin duda Santiago, el ambiente universitario que se respira, la gastronomía, la imponente plaza de la Catedral...

  Saludos.

  ResponSuprimeix