Amsterdam

Amsterdam és el mite de qualsevol adolescent. Vaig tenir la oportunitat de visitar-la fa uns 4 anys i la veritat que no va defraudar-me gens ni mica. Ja qui diu d'Amsterdam que és la Venècia del nord. Ara per ara, no us puc fer la comparativa ja que no he visitat mai Venècia. Però els canals d'Amsterdam quasibé més vida que la mateixa ciutat. Aquests cobren una vida molt especial a partir de mitjà tarda i fins que el sol marxa completament. En els canals hi trobareu embarcacions de tot tipus: turístiques, d'enamorats, de festes d'amics, de comiats de solter, etc... Vaja, una bogeria!

un dels carrers amb les típiques cases de la ciutatNosaltres vam ser-hi un cap de setmana. La veritat que dona prou per fer-se una amplia idea de la ciutat. El cost dels hotels no car si ho comparem amb d'altres destins turístics europeus. L'oferta gastronòmica bastant pèssima. No és una ciutat on un pugui disfrutar del menjar. No obstant, i si us agrada el dolç, no deixeu passar l'oportunitat, per exemple mentre esmorzeu, de tastar la seva reposteria i els baggels.
la ciutat en plena activitat

Amsterdam, tal i com ho demostra la seva bandera, segueix tenint molt de respecte a les seves tres creus negres: la pesta negra, els focs i l'aigua. La pesta? com una de les principals malalties que va arrasar a bona part d'Europa per allà meitats del S.XIV. Els focs? perquè bona part de les construccions d'Amsterdam tenen la seva estructura de fusta i els incendis han causat al llarg de molts anys moltes víctimes. I l'aigua? per la crescuda sobtada dels seus canals.

Amsterdam és una barreja de bicicletes aparcades i barques pels diversos canals

Es molt recomanable realitzar la visita al Van Gogh Museum. Allà podreu veure molts dels originals d'aquest reconegut pintor. També varem acostar-nos a visitar la casa d'Anna Frank, però les llargues cues ens varen fer desistir de la visita. Us recomanaria anar-hi força d'hora per estalviar-vos el suplici de la espera. Si pel mati fem la visita cultural, per la nit val la pena visitar els famosos carrers del barri roig d'aquesta ciutat. La nit al barri roig és diferent a qualsevol nit, aquells que hi hagueu estat entendreu el perquè. No obstant, un sempre acaba marxant del barri roig amb un regust estrany i amb un feix de preguntes.

típica imatge del barri roig en plena activitat
Marxar d'Amsterdam i no enfilar-se en una de les milers de bicicletes que corren per la ciutat seria un pecat. Amsterdam s'ha de visitar damunt d'una bicicleta, sinó tot perd el seu sentit.

Cap comentari:

Publica un comentari