El món sant Benet

A pocs quilometres de Manresa trobem una de les escapades culturals més interessants del nostre petit país. El món Sant Benet va ser recuperat l'any 2007 i avui representa un espai gastronòmic, històric i artístic molt singular.

patí del monestir

exterior del monestir
Personalment, vaig tenir l'oportunitat de visitar el món fa un parell d'anys. Allà varem poder veure la casa d'estiueig del pintor Ramon Casas. Una visita 100% recomanable i molt amena, gràcies al suport audiovisual al llarg de tota la visita. La casa rebossa l'estil modernista pels quatre costats. També, varem visitar el monestir que data del segle XII. Igual que l'anterior visita, aquesta està especialment preparada i hi podrem gaudir de projeccions que ens transporten a aquella època.

Deixant enrere l'història que envolta les dues anteriors visites, trobarem una estona per visitar la fundació Alícia. Espai creat pel cuiner Ferràn Adrià amb l'objectiu de promoure la bona alimentació i la recerca gastronòmica.
interior de l'esglesia del monestir
Entre visita i visita, tenim l'oportunitat de gaudir d'alguna de les cuines dels restaurants del món. Personalment, varem provar les cuines de la Fonda i el Món. Si dubteu... quedeu-vos amb la Fonda, molt millor en la relació qualitat-preu. I, també, podeu gaudir del minimalista hotel Món.La nit el món Sant Benet s'apaga i per aquells que vulguin un xic més pot valdre molt la pena si aprofitem per perdre'ns per la Manresa modernista i, perquè no?, anar a picar algun formatge i fer un vinet a El Vermell. On si estem de sort trobarem un bon concert, ja que aquest restaurant té una agenda cultural molt intensa.

2 comentaris:

 1. Hola Josep M.
  El món Sant Benet el tinc a costat de casa, i per aquest motiu i vaig sovint, a passejar, o a veure alguna de les activitats que fan, tasts de productes, tallers de cuina... M'encanta, crec que han fet una molt bona feina, tant cultural com turística. El restaurant la Fonda, i vaig anar un cop ja fa temps i em va agradar ,com bé dius crec que te una bona RQP.

  ResponSuprimeix
 2. Hola Jaume...

  Doncs no saps quina sort tens de tenir un espai com aquest al costat de casa. Tot un luxe!!!

  Una abraçada

  ResponSuprimeix