Un oasis a Calatayud

Aquest cap de setmana l'hem dedicat a visitar el "Monasterio de Piedra", a pocs quilometres de Calatayud. N'havia sentit parlar molt bé i, mentre fèiem camí, vaig saber que ja hi havia estat amb els meus pares i avis, això si fa uns quants anys.

Calatayud
Varem marxar ahir dissabte a primera hora del matí per arribar a l'hotel del mateix monestir just abans de l'hora de dinar. Us recomano provar els plats del restaurant "Rio Piedra" de Nuévalos, a pocs minuts amb cotxe del monestir. La tarda la varem omplir visitant els pobles amb menys encant dels que hem visitat darrerament: Nuévalos, Calatayud i Alhama de Aragón. Em queda una pregunta sense respondre: perquè punyetes fan les cases tortes a Calatayud?  


Per la nit varem tornar a l'hotel per sopar al restaurant "Reyes de Aragón". Mentrestant no arribava l'hora ens varem distreure entre les diferents sales. Realment un espai amb molt d'encant... les fotos ho diuen tot! Per cert, quedeu-vos amb el vi Baltasar Garnatxa de les bodegues San Alejandro -un preu molt correcte per un bon vi-. 

hall del monestir de pedra, ara convertit en hotel
vista dels llargs passadissos del monestir

Aquest matí havent-nos llevat, i ben esmorzats, hem anat a visitar el parc del monestir. Un oasi al mig del paisatge àrid que hem vist al llarg de tot el cap de setmana. Increïble!! Espero traslladar-vos un xic del que hem viscut a través de les fotos que adjunto. Sense cap mena de dubte, és d'aquells llocs que hi tornaré a la vida. La visita durà entorn unes 2 hores i es fa al teu aire. Amb la mateixa entrada del parc s'inclou la visita al monestir. Els que hagueu visitat algun monestir de l'ordre del císter no us sorprendrà. La visita és molt justeta, tot i que descobrir algunes de les parts del monestir, on hem passat el cap de setmana, és sempre interessant.


Cap comentari:

Publica un comentari