Mirant a la lluna a Escoda Sanahuja

els cavalls de la explotació agrícola d'en Joan Ramon


Aquesta setmana varem visitar el celler, de la Conca de Barberà, Escoda Sanahuja. En els darrers anys, la família Escoda-Sanahuja ha destacat per les bones crítiques rebudes dels seus grans vins, en especial "les paradetes". Joan Ramon Escoda, al llarg de les 3 hores que va durar la visita, ens va transmetre una enorme passió pel vi, però més encara un respecte per la natura i l'home. Joan Ramon no concep la elaboració d'un vi si aquesta va deslligada de la natura entesa globalment. Per això es beneficia del vell saber: dels astres, del planeta Terra, de les plantes i els animals, dels éssers humans, ...
entre vinyes
Així, des de fa anys, els cellers Escoda-Sanahuja apliquen els principis de la biodinàmica en tota la seva explotació agrícola i bodega. La font d'aquesta doctrina té l'orígen en el pensador Rudolf Steiner i els seus principis giren entorn l'antroposofia. D'aquesta manera la biodinàmica entén el sòl com a un "ésser viu" i complexe i la matèria orgànica com a font d'energia, no concep l'aplicació de substàncies no naturals o de "síntesi" i creu que les plantes atacades per plagues o malalties pateixen algun desequilibri. Seguint aquests principis, Joan Ramon té l'objectiu que la seva explotació s'autoabasteixi: el fem que utilitza per fertilitzar la terra prové dels animals que té a la finca, etc...


els seus vins
Després de que ens expliques les pràctiques vitícoles que du a terme a la vinya, ens varem acostar a la bodega. Allà, varem poder tastar algun dels seus vins ("Els Bassots" i "Les Paradetes") i alguns caldos varietals directament de la tina. Tots els seus vins tenen en comú una gran profunditat... són vins que no pararíem de salivar per repetir una i altra vegada el seu sabor. Personalment, "Els Bassots", un chenin blanc, em va sorprendre molt gratament... un vi que no us deixarà indiferents! 
Una filosofia molt clara, un treball constant i un màxim respecte a la vida són els segells de les bodegues Escoda-Sanahuja, garantia d'èxit!    
http://www.celler-escodasanahuja.com/

 
tastant vins
fent-la petar al celler

1 comentari:

 1. Hola,

  Gràcies per afegir-te a la Penedesfera www.penedesfera.cat, la comunitat de blocaires de l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

  T'agrairíem que per a difondre i augmentar la xarxa facis un link del teu bloc cap al portal. A la barra lateral trobaràs logos i consells per millorar la visibilitat a la Penedesfera.

  Recorda que al web trobaràs tot un seguit d'eines per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs a internet.

  Salutacions i felicitats pel bloc!

  Daniel García Peris
  www.danielgarciaperis.cat

  ResponSuprimeix