Roma, una de les ciutats més carregades d'història

perspectiva del foro romà

interior del panteó
La visita de Benet XVI a Barcelona i un reportatge sobre la ciutat de Roma (emés fa uns dies per TV2)... m'han fet recordar el viatge que vaig fer l'any passat a la capital italiana. Va ser un cap de setmana, de divendres a diumenge, la justa mesura per fer-se una lleugera idea de la ciutat i la seva gent, com tant d'altres capitals europees.El nostre hotel? us diria que deu ser aquell on hi anem a parar-hi tots... situat just al costat de l'estació de Termini. Des d'aquest punt us podreu desplaçar perfectament i molt còmodament a tots els punts de la ciutat. Roma és d'aquelles ciutats que val la pena passejar-les, perquè en qualsevol carrer hi podeu trobar quelcom que us atragui l'atenció.

sopant davant del panteo
La nostra visita va començar just el dia que varem arribar... directes al coliseum, el panteon,... una ràpida visita per situar-nos quan abans millor i preparar les visites del primer dia. Poques ciutats poden oferir tants monuments i llocs d'interès a pocs metres de distància l'un de l'altra.

El primer dia (sencer) varem dedicar-lo a visitar a primeríssima hora del matí la ciutat del Vaticà. Les cues que es formen justifiquen sobradament aixecar-se aviat per ser dels primers a entrar i aprofitar al màxim el dia. Allà tot és gran, tot és art, tot respira un aire diferent... val molt la pena gaudir de la capella sixtina sense més, i de les diferents estances que t'ofereix veure la visita. De cara la tarda, varem visitar el foro romà i ens varem acabar de perdre per tants i tants

carrers i places. La nit?? directes al Trastevere, un dels principals atractius de la ciutat... almenys això diuen. Personalment, totalment prescindible!!
 
escala dissenyada per Bramante, situada a el Vaticà
L'endemà varem continuar la visita dels principals indrets turístics de la ciutat i de les seves fonts (símbols de poder dels antics papes sobre la ciutat). Que màgica és Santa Maria Magiore, un d'aquells llocs imprescindibles!! També, l'església de la Santa Inmaculada Concepció val molt la pena. Aquesta és molt desconeguda, però el que es troba en el seu interior és un dels més grans tresors que vaig veure a Roma.

escena que passava just davant del Coliseum

L'últim dia va estar dedicat a passejar sense més... per tots aquells racons de la ciutat. Deixar-me portar pels seus carrers, les seves places i fonts i especialment per les seves esglésies. Una ciutat plena d'encant!!!

Un parell de llibres per aquest viatge: per els apassionats a la bona literatura un autora que possiblement us pot ser desconeguda Lluïsa Forrellad i els seu llibre "l'olor del mal".... Una història intrigant i que us enganxara. I per aquells que us agraden els best-sellers, "Angels i dimonis" de Dan Brown.

Cap comentari:

Publica un comentari