Una setmana a Bèlgica

Agafem l'avió amb destí Brusel.les. Estant convençuts de que disfrutarem d'uns dies magnífics en família visitant unes ciutats que semblen sortir d'un conte de fades. A la vegada que preocupats. Tot fa pensar que l'únic que rosegaran les nostres boques, en els pròxims dies, seran musclos amb patates i gofres untats de xocolates varies. Distribuïm les nostres maletes entre la resta de l'equipatge de l'avió, ens cordem els cinturons de seguretat, comencem agafar velocitat per iniciar el vol i preguem a la divinitat de Baccus que no ens abandoni en aquest viatge i allunyi qualsevol molusc acompanyat de fregiduries de les nostres taules.

Selfie davant el pixaner més conegut d'Europa
Dia 1: Brusel.les
Arribem ben entrada la nit a Brusel.les. Temps tan sols per acostar-nos fins l'hotel, agitar-nos al llit i agafar forces per l'endemà. Ja pel matí, el Guiu és el primer de posar els peus a terra. Abrigats prenem direcció als principals punts turístics del centre de la ciutat: Manneken Pis, un meravellós mercat de Nadal al bell mitj de la plaça Santa Caterina, les galeries Saint-Hubert, la catedral de Sant Miquel, la Grand-Place... Que bonica que és per Déu! Des de l'ajuntament passant per la casa (núm 26 i 27) on va residir uns anys el novelista francès Victor Hugo, la casa dels reis (front l'ajuntament) o el palauet dels Ducs de Brabant (núm 14 - 19)... Tota ella és preciosa!
La Grand(íssima)-Place
Es hora de dinar i el passeig ens porta fins les portes del restaurant Kipkot. Una casa de menjars on la seva especialitat és el pollastre i la veritat és que està de nassos. Si voleu tirar de menjar en quan a concepte -fugint de les cadenes habituals-, aquí hi trobareu plats ben fets i a un bon preu.    
El Guiu fent un viatge molt especial amb el seu globus
Les galeries Saint-Huber concentren una bona part del glamour de Brusel.les
Ja per la tarda, a partir de les 17h i a cada hora en punt, els edificis de la Grand-Place s'il.luminen a ritme de la sinfònica Adante Festivo, de la captivadora veu de la cantant Sia - Underneath the Christmas Lights i Ho Ho Ho -, entre moltes altres cançons ... un espectacle que un no sap ben bé el perquè però que et retorna a la infantesa. De cor, uns minuts realment màgics que per sempre més quedaran gravats a la nostra memòria.
Espectacle de llum i música a la Grand-Place
Dia 2: Lovaina
Ens llevem i des de la nostra habitació, davant l'estació de ferrocarrils sud, només fem que veure trens amunt i avall. Bèlgica disposa d'una magnífica xarxa i freqüències de pas. Ideal per satisfer el nostre propòsit del dia, visitar la vila de Lovaina.
L'espectacular ajuntament de Lovaina
Després d'uns 30 minuts de trajecte, el tren ens deix a 10 minuts caminant del centre de Lovaina. Sense una direcció clara per on començar la visita, les cames ens porten fins a l'ajuntament. Edifici que presenta una de les façanes més espectaculars que hem vist mai i amb una ornamentació del tot increïble. Prèvia consulta a l'oficina de turisme -molt propera a l'ajuntament-, prenem camí per visitar el beateri de Groot Begijnhof un lloc que va ser de pau i pregaria i que avui és el refugi per estudi dels residents a la universitat de Lovaina. Els mateixos que omplen per la nit Oude Mark, plaça també coneguda com la barra més llarg d'Europa.  
Les biciclestes són les reines dels carrers de Lovaina
Carrers del beateri de Groot Begijnhof
No marxem de Lovaina sense abans visitar el seu particular mercat de Nadal. Llocs on un sempre hi pot trobar menjar i beguda per entrar en calor i agafar unes calories extres per fer front a una tarda gèlida i el viatge de tornada. Arribem al vespre a Brusel.les i decidim tastar un dels plats Belgues més populars per aquells que fugim dels musclos amb patates, una típica pizza. I ho fem al restaurant Nona, molt proper a la Grand-Place, on hi serveixen unes pizzes excel.lents i molt recomanables! De camí ja cap a l'hotel comencem a veure una estranya i massiva presència de catalans. Cosa que ens fa pensar que les agències de viatges han venut aquesta destinació pel pont de la puríssima amb importants descomptes. No entendríem cap altra motiu. Curiós perquè l'oferta es devia acompanyar de mocadors, gorres i pins de color groc. Tot deuen ser estratègies del nou marquèting. En fi... demà serà un nou dia.
La presència de catalans es fa notar
Dia 3: Brusel.les
El sol surt de nou i els trens circulen de fa hores. Des de l'habitació, amb el Guiu ens dediquem a contar-los un a un i juguem a veure quin és el tren que corre més. Un cop esmorzats sortim al carrer amb la intenció de passejar pel volts del barri europeu. Tot just agafar el metro ens torna a envoltar desenes de catalans amb estelades i tot tipus de vestimentes on predomina el groc. Qualsevol persona de seny, per l'impresionant número que representen, podria pensar ben bé que es tracta de ciutadans belgues amb un sentiment de pertinença a Catalunya molt important. Però la veritat és que tots ells parlen un català molt correcte. Fins i tot, alguns d'ells adoptant accents propis de territoris com Lleida, Garrotxa, terres de l'Ebre... El cas és que ens sentim molt còmodes amb ells, de tal manera que els acompanyem fins al Parc du Cinquantenaire.
Imatges que quederan sempre en el nostre record
Tan bon punt hi arribem, el parc és ple d'una multitud de persones. Crits de "Llibertat" i de "No esteu sols" no deixen de sentir-se una i altra vegada. Massa pocs encara per a tanta injustícia. Amb l'estómac buit i el cor ple de complicitats i emocions compartides tornem cap al centre. Els carrers de Brusel.les són una festa al llarg de tota la tarda. Veiem al costat de molts i molts catalans l'espectacle de llum i música a la Grand-Place. I seguim cridant i ens continuem emocionant.
Un dels mercats de nadal de Brusel.les davant església Santa Caterina
Toca descansar, però no abans sense tastar les hamburgueses de Baogo. Un lloc que us recomanem sense cap dubte si el que voleu es seguir allunyats de la dieta de musclos i patates i tastar un bon tros de carn.
   
Dia 4: Bruges
Prenem carretera direcció Bruges i ens aturem per dinar al restaurant Papinglo a les afores de la vila de Maldegem. Un lloc en el que sembla que el temps s'aturi per gaudir d'una molt bona taula. En un ambient d'allò més casolà hi podreu disfrutar d'una cuina que us entrarà pels ulls, enamorà el vostre paladar i, a més, satisfarà la vostra butxaca (per uns 35 euros persona).
Papinglo
Ja instal.lats en el càlid hotelet Pannenhuis -molt proper al centre de Bruges-, ens arribem caminant fins Grote Markt en la que el campanar de Belfort és el seu element més singular. Allà, el color groc predomina al carrer i seguim escoltant crits a favor de l'independència de Catalunya. No gens apartada de Grote Markt trobem la plaça Burg on es troba l'ajuntament, els tribunals de justícia i la basílica gòtica-romana de la Sta Sang. Les tardes es fan ben curtes i el petit Guiu ja demana tornar a l'hotel. Temps quedarà per passejar tranquil.lament per la zona dels canals.      
Bruges de nit i la seva pista de gel
El nostre rei preferit
Dia 5: Gant
Deixem pel darrer dia continuar la visita a Bruges i ens llevem amb ganes d'acostar-nos fins a Gant (a uns 30min amb cotxe). Ciutat que ens sorprèn com cap tant per la seva bellesa com per la gran quantitat d'edificis històrics: Gravensteen -castell dels comptes de Flandes-, la torre Belfort, l'església de Sant Nicolau, la catedral, l'ajuntament -el que presenta una barreja magnífica d'estils arquitectònics-,... Gant no és només una ciutat de grans edificis. També de racons màgics en els quals un té la necessitat d'aturar-s'hi i deixar que el temps corri. Qui sap si per emportar-se un xic de tot allò el que un veu: l'entorn del pont de Sant Miquel, les antigues llotges del peix i de la carn... Que cadascú de vosaltres busqui el seu i de ben segur trobarà en aquesta ciutat un lloc on ve de gust reposar i veure passar el temps. 
Un Para Noel de poques paraules
Skyline de la capital flamenca
Les vies del tramvia són presents en tot el centre de Gant
La fortalesa de Gravensteen
Arriba l'hora de dinar i ens atansem fins al restaurant Allegro Moderato. Al peu de les aigües del Lys. Bona cuina i romanticisme són l'etiqueta de la casa. Un altra d'aquells llocs màgics dels que us parlàvem fa un moment i en el que hi disfrutem del bon menjar que s'hi dona. Abans d'acomiadar-nos de Gant, gaudim d'una tarda a les atraccions que omplen el seu mercat de nadal. Un sopar a la llum de les espelmes ens espera a l'hotel
Pannenhuis de Bruges.   
Allegro Moderato
Les taules preparades pel sopar al hotel Pannenhuis
Dia 6: Bruges 
A la TV les noticies anuncien nevades per avui i no s'equivoquen. Mentre esmorzem tranquil.lament a l'hotel cauen les primeres volves. Pels carrers s'esten uniformement el blanc i Bruges és una postal meravellosa. Per davant un dia d'allò més especial per visitar la ciutat que alguns coneixen com la Venècia del nord.
Al bell mig de la plaça Burg en plena nevada
Postals de la nevada a Bruges
Plaça Burg feta postal
Entre boles de neu llançades pel petit Guiu, passegem pels voltants del Rozenhoedkaai. De ben segur un dels llocs més fotografiats de Bruges. Tenim temps per entretenir-nos i fer un petit ninot de neu al bell mig de la plaça Burg just abans d'anar a dinar. Escollim el restaurant De Pepermolen. Una gran cuina per posar punt i final aquest viatge. Un lloc amb poques taules per posar tota l'atenció en cadascun dels seus clients. Val molt la pena menjar-hi i deixar-se captivar pels seus plats.
Els canals omplen el centre de Bruges i acompanyen la nostra passejada
De Pepermolen
Exhaurim la tarda fins que el nostre cos diu prou de fred. La neu ha vingut per quedar-se i tot fa pensar en una tornada a casa complicada. I així ho va ser... 4 hores de cotxe per anar de Bruges a Brusel.les i un aeroport amb gairebé la majoria dels seus vols cancel.lats pel mal temps. Una aventura més per un viatge que no oblidarem.   
Una nevada al.lucinant!

PD: objectiu complert! marxem de Bèlgica sense haver tastat ni un sol musclo ni patates ni gofres. 😁

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada