cuines i plats del 2016

Ens agrada entrar a una casa i olorar el que s'hi cou. Ens agrada una taula ben parada i el menjar que s'hi ofereix. Ens agrada compartir una llarga sobretaula. I a poder ser acabar-la amb una petita xarrupada d'algun vi dolç. Però allò que més ens agradat d'aquest 2016 ha estat veure com el nostre fill ha disfrutat amb la mateixa intensitat del com ho han fet els seus pares. Ell ha compartit molt gustosament el pelegrinatge de la parada i fonda setmana a setmana i per tot Catalunya. 

el petit gastrònom disfrutant en 3 actes d'un ou fresc amb suc de rostit i tòfona a Les Cols
Quan tot just encetem el 2017 volem compartir amb vosaltres tres dels restaurants que ens han deixat les panxes més contentes al llarg del finiquitat 2016. Hi hem volgut posar un punt d'originalitat i fer-ho divertit. Per això hem escollit una peli per a cadascuna de les propostes i que en certa manera descriu l'experiència gastronòmica viscuda. Ens hi acompanyeu?

AXOL. Absolutamente todo  
La divertida pel.lícula "absolutamente todo" va molt en consonància amb la fantasiosa cuina de l'Axol de Cabrils. Això sí! La qualitat dels plats de l'Albert Ortiz dista molt del nivell més aviat justet de la pel.lícula - per riure una bona estona i poc més -. Les creacions de l'Albert són d'allò més atractives a la vista. Però quan arriben al nostre paladar explosionen tots els nostres sentits. Del cert us diríem que de les seves mans en pot sortir absolutament tot. Ben bé igual que de les mans del protagonista de la pel.lícula. La cuina de l'Axol està marcada per l'experiència que l'Albert ha anat adquirint al costat de grans noms: Arzak, Adrià, Roca,... Axol us ofereix totes les garanties per gaudir d'una excel.lent proposta gastronòmica. Que més dir-vos? la carta de vins mereixeria un quart de volta per arribar a l'excel.lent nivell dels seus plats i, de cor, recomanaríem la visita urgent d'una interiorista. Perdonats aquests dos petits aspectes té guanyat de llarg pertànyer al nostre podi personal de restaurants 2016.
Hi podeu menjar a partir de 30 euros/persona 

CAU FALUGA. El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares
Entrar al restaurant Cau Faluga - Manlleu - és posar-se a la pell del petit Jacob just abans d'entrar a la casa de Miss Peregrine. Sentir com ens trobem en un lloc molt i molt especial (antiga colònia Santiago Rusiñol) i de com en uns petits instants començarà una aventura que mai oblidarem. Jacint Soler, una de les persones que està al capdavant d'aquest projecte, ha trobat en aquest petit xalet romàntic i tocs modernistes l'espai idoni per fer-nos viure el seu viatge gastronòmic. Som sincers, la seva proposta no té res d'econòmica. Però menjar en aquest entorn únic i fer-ho tenint davant uns plats excel.lents això té un preu. Cuina tradicional actualitzada. Tracte exquisit. Carta de vins quantiosa, molt ben estudiada per en Jacint - que no sempre passa - i, al mateix temps, bones recomanacions. A Cau Faluga, el vostre petit conte té garantit un final feliç - no sigueu dolents... no hi feu segones interpretacions -.
Hi podeu menjar a partir de 60 euros/persona

LES COLS. Historia de una pasión
Sobrietat, profunditat, feminitat, delicadesa, magistral són només alguns dels adjectius que comparteixen la cuina de la Fina Puigdevall i la pel.lícula de Terence Davies. Les Cols, masia molt propera a la vila d'Olot, obre les seves portes des del minut zero. Transparència absoluta. Just abans d'asseure'ns a la taula, una atenta cambrera ens invita a conèixer els diferents espais del restaurant - cuina inclosa -. Tot al seu lloc per gaudir d'una de les millors cuines de casa nostra. Qualsevol cosa que puguem dir de la cuina d'avantguarda de la Fina quedaria curta. Aquí les estrelles hi són del tot merescudes. Deixeu-vos emportar pels sentits i prou. Allunyeu-vos de la raó. És moment perquè el paladar agafi les regnes del vostre conscient. Tot perfecte? Quasi. La seva proposta de menú maridatge li caldria un punt més de picardia i no apostar per valors tan i tan segurs. Les Cols va ser el nostre capritx gastronòmic i no ens va decebre en absolut.
Hi podeu menjar a partir de 130 euros/persona


Però de la mateixa manera que us hem recomanat 3 restaurants que ens han enamorat per tot el conjunt de la seva proposta gastronòmica us volem, també, recomanar el nostre menú de champions:

Primer plat
Suflé d'ou amb verduretes - Restaurant La Gresca

Segon plat de carn
Papada de duroc cuita a baixa tpe amb cremós de carxofa
 i samfaina - Restaurant l'Estel de la Mercè

Segon plat de peix
Arròs cremós - Restaurant Ca l'Eulàlia

Postres
Bunyol de xocolata negra amb ganache 
de xocolata blanca i gelat d'avellanes 
sobre crumble d'ametlles - Restaurant Cau Faluga
  
Un menú de champions no podria girar de cap manera  l'esquena a la secció de vins i destil.lats. I nosaltres no ho farem pas. Allà el cor on se'ns ha eixamplat més entre copes ha estat en un petit restaurant italià de Sant Gervasi, l'Osteria del Contadino. Nits on hem la màgia de vins italians i on ens hem tornat enamorar de la grappa

Tingueu tots un gran 2017! Amb el desig que la cuina us doni grans estones de felicitat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada