les 3 millors taules del 2015

Aquest 2015 ha estat un any intens gastronòmicament parlant. Hem revisitat algunes cuines. Hem incorporat una vintena de nous restaurants a la nostra llista. Hem tastat nous aliments i noves formes de cuinar-los. Francament, hem gaudit com sempre - bojament - entre forquilles, culleres, ganivets i, es clar, copes, també. 

Res més lluny de convertir això en una llista de "grans èxits", però sí amb la voluntat de contagiar aquesta passió per disfrutar de la bona taula... avui, us recomanem aquells restaurants que ens han fet un xic més feliços en tots els cinc sentits. Restaurants, que potser amb alguns petits detalls podem divergir entre nosaltres, però que, al mateix temps, tenim la plena certesa que passareu grans moments si decidiu visitar-los. Recomanacions que us fem arribar no abans sense dir-vos que: en cap cas volem que els nostres comentaris - del tot subjectius - serveixin per desmerèixer ni el treball ni l'esforç dels que es posen, dia rere dia, davant d'uns fogons. Tots, absolutament tots, els que heu estat visitats, mereixeu el nostre respecte.


La Rosa i el Guiu practicant el que s'anomena ara streetfood o, senzillament, fent una tapa a l'aire lliure

Comencem doncs amb la nostra tria:


topik
L'EIXAMPLE. BARCELONA CIUTAT - 4,5/5
Les primeres referències d'aquest restaurant ens van arribar de la mà de Ricard Sampere - bloguer el qual s'ha desfet una i altra vegada en elogis per la seva cuina -. Coneixent un xic la manera de fer d'en Ricard valia la pena se'ns dubte la nostra visita al Topik i, de fet, no ens va defraudar. Asseure's en una de les poques taules d'aquest restaurant serà un encert per la vostra part. El jove Adelf Morales, persona que està al capdavant de la cuina, presenta una proposta mediterrània amb aires orientals. Plats d'allò més gustosos, de contrast, amb una excel.lent presentació i una meditada carta de vins faran del vostre àpat una grata experiència gastronòmica. La seva relació qualitat preu mereix, també, tota la nostra admiració. En aquest mateix sentit, cal destacar la proposta de menús de migdia. Tot plegat ha fet que en el Topik hagim gaudit d'un dels moments gastronòmics TOP de l'any 2015.

Restaurant Topik és calidesa, cert toc informal, però on tot hi és molt ben posat

la incidència del factor vi
SITGES. BARCELONA - 4,2/5
Sitges és un dels llocs que aquesta família que us parla trepitgem més. La seva proximitat i l'ambient que s'hi respirar fa que dediquem llargues estones a perdre'ns entre els carrers del seu casc antic o a recórrer amunt i avall el seu meravellós passeig. Cercar, a Sitges, uns fogons que maridin amb una bona carta de vins ha estat sempre un dels nostres objectius. Amb el permís de La Salseta - cuina que admirem - avui us volem parlar de la proposta que fan la gent de la incidència del factor vi amb el Ramon Vilalta al capdavant del projecte. La visita que hi vam fer va ser un dels altres moments gastronòmics TOP. Cuina elaborada i basada en propostes que faciliten compartir amb la resta de companys de la taula. Plats d'allò més atractius a la vista que quan els tastes t'acabes enamorant d'ells i fa que en vulguis més i més i més. Sincerament, posar-hi fre costa lo seu. El vi, com seria d'esperar, hi té un pes important. L'incidència del factor vi disposen d'una potent carta de vins i d'un equip que us ajudarà en la tria del que voleu tastar. Deixeu-vos portar per les seves recomanacions i gaudiu! Des del carrer, l'ambient us pot semblar modern i informal i és, en part, així. Però, per aquells que busqueu entorns més clàssics, deixeu enrere certs perjudicis i entreu! Valdrà la pena.    

A l'incidència tot respira a vi. Un bon lloc perquè el maridatge joves i vi sigui exitós

ca l'Ignasi
CANTONIGRÒS. BARCELONA - 4,8/5
Parlar al 2015 d'un nom com el de l'Ignasi Camps, cuiner que ha de sonar a la majoria dels que ens llegiu, és fer, senzillament, el passerell. No descobrim absolutament res de nou a ningú de vosaltres. Però després d'haver passat per casa seva en un parell d'ocasions i, aquest 2015, haver-ho fet per tercera vegada pensem que ha arribat el moment de posar-li nota. I, certament, és un crack! Hem mirat de contenir-nos d'allò més, però ens ha estat impossible. El seu restaurant mereix la millor nota de tots els, quasi bé, 70 restaurants que hem visitat - i atrevit a puntuar -. L'ignasi és un tipus de cuiner que cerca complicitats amb el món productor. Que valora i aprecia les qualitats dels aliments que entren a la seva cuina. La seva cuina ha de ser un referent per aquells que busquen plats fortament arrelats al receptari català, amb lleugeres pinzellades de les noves tendències i on es prima el producte de proximitat. En un entorn relaxat, en un dels paisatges més bonics del nostre país, hi trobareu una de les millors cuines de casa nostra. Amb un servei del tot familiar i una carta de vins d'allò més suggerent, al costat de l'Ignasi hem gaudit del nostre moment gastronòmic més TOP de l'any 2015.  
 
Ca l'Ignasi disposa de diferents espais per acollir al comensal. Cuina de territori en estat pur!
 
Amb el desig que tothom pugui gaudir d'una bona taula amb la companyia que desitja, ens acomiadem d'aquest 2015. Sigueu molt i molt feliços! 

NOTA: Les fotografies que apareixen dels restaurants han estat obtingudes de la xarxa i les mateixes pàgines web dels restaurants.

2 comentaris:

  1. No coneixia al de Sitges, però ara ja en prenc nota...

    Salutacions i bon any!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Ricard...

      A veure que et sembla. Tinc l'intuició que no seguirà molt la teva línia, però ens agradarà conèixer la teva opinió. No cal dir-te que nosaltres ja hem pres nota de les teves recomanacions ;-)

      Una abraçada molt gran i que tinguis una molt bona entrada d'any!

      Elimina