Dos foodies a Girona (1/2)

El turisme foodie o, dit d'una altra manera, el turisme gastronòmic està de moda. En aquest bloc al menjar sempre li hem donat un protagonisme especial, però aquesta vegada li donarem del tot... I es que fa un parell de caps de setmana vàrem arribar-nos fins a a terres gironines per gaudir de la seva cuina.

L'Onyar al seu pas per Girona amb la catedral sempre present

El dissabte va començar a La Calèndula, un dels restaurants que més sonen per la capital gironina i que, des de fa molt de temps, teníem ganes de visitar i tastar la cuina de la Iolanda Bustos. Aquí les flors i herbes són els acompanyants de luxe en tots i cadascun dels seus plats.

Per anar obrint boca, mentre esperàvem els primers plats, ens varen servir una tempura de pètals de rosa. Espectaculars! Va ser una excel·lent manera de donar-nos la benvinguda. Immediatament, varen arribar els primers plats: el caneló de poma farcit de botifarra del perol amb pesto de flors i el rovell d'ou ecològic amb foie dins un niu de full i cobert amb merenga de tòfona. Dos plats de conte i una explosió de colors!! Vaja, que les fotos ho diuen tot.

Caneló de poma
Tempura de pètals de rosa
Rovell d'ou
Xai pigallat













El jocs de colors, aromes i textures van continuar amb els segons plats. Les opcions que vàrem escollir van ser el garró de porc confitat amb flor de taronger, tomanyí i culis de garrofes i el xai "pigallat" de llet amb confit de carbassa, salsa de gavarreres i aire de roses. Tant els primers plats com els segons vàrem maridar-los amb vins de la cooperativa Empordàlia. El punt i final del dinar varen ser un pastís esponjós de xocolata, roses i gerds i una originalíssima proposta de la Iolanda anomenada records d'infantesa. La cuina de la Iolanda és sinònim de llum i color, de productes de temporada i uns plats que ens expliquen tot allò que passa a la natura a través de les flors i les herbes,... Una cuina que enamora en tots els sentits!

Postre records d'infantesa 
Entre cafès, el dinar va acabar conversant amb la Iolanda. Una persona absolutament vital i plena de projectes. Un dels quals és BeuFlor, el qual es tracta d'elaborar diferents begudes a base d'herbes i plantes, com per exemple la cervessa "Gala de Flors". Marxar d'un restaurant amb la satisfacció del que has tastat i amb ganes de repetir l'experiència ben aviat... és pot demanar més?

Passejant per Girona...

Ja per la tarda, vàrem anar cap a la gelateria Rocambolesc. Aquest és el "nou" espai dels germans Roca - El Celler de Can Roca - destinat a fer arribar al públic en general les seves creacions en gelats. La imatge de la gelateria, les creacions de gustos dels germans Roca i els variats i suggerents productes per acompanyar-los... ens portar a reviure la nostra infantesa. Us recomanem passar-vos-hi i fer un tastet.

La Rosa carregada de gelats davant Rocambolesc
detall d'un dels gelats que vàrem escollir

Al caure la nit va ser moment d'apropar-nos a l'exclusiu Melià Golf Vichy Català de Caldes de Malavella. Allà vàrem sopar a la terrassa del restaurant. Un menú molt senzill a base d'una crema de carabassó i d'un lluç al forn que ens va entrar fenomenal. El Melià Golf Vichy Català és un lloc molt recomenable per passar un final del dia d'allò més relaxat.  

Passada de llarg la mitjanit, vàrem posar el punt i final d'aquest primer dia complint una de les recomanacions que ens va fer Iolanda Bustos, un gin tònic a l'hotel Carlemany de Girona. 

Continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada