Un dolç de préssec

La campanya del préssec entra a la seva recta final. Per això avui hem pensat en presentar-vos aquest postre que porta com a base aquest fruit. Heu de tenir:
  • 500 gr de préssec del Penedès o, dit d'una altra manera, de l'Ordal
  • 200 gr de mascarpone
  • 300 ml de nata per muntar
  • 250 ml de llet
  • 250 ml de suc de taronja
  • ratlladura de taronja
  • 2 cullerades de sucre
  • 2 cullerades de maizena
  • 3 rovells d'ou
  • 4 cullerades de contreau
  • algunes avellanes

el préssec tallat a trossos



Recomanem fer aquest postre amb préssec de la zona Penedès pel seu al contingut de dolçor. Els préssecs es produeixen en condicions de secà (o amb regs de suport) i això fa que hi hagi una major concentració de sucres. També, tot el seu procés de producció és molt artesanal. Els que encara no els hagueu tastat... a que espereu?

Comencem per triturar el préssec. També muntarem la nata i la barrejarem amb el mascarpone. Amb aquestes dues cremes prepararem les copes i ho deixarem refredar a la nevera.

copes preparades per posar-les a la nevera

A continuació, mesclem la maizena, la llet, el sucre, els rovells d'ou i el suc de taronja. Tot plegat ho posem al foc uns minuts fins aconseguir una crema ben espessa. Posteriorment, ho deixarem refredar.

De mentres prepararem la guarnició, ratlladura de taronja i avellanes caramel.litzades.

l'avellana caramel.litzada
ratlladura de taronja


Quan tenim la crema refredada, acabem de col.locar les copes i decorar-les amb la ratlladura i l'avellana. Bon profit!
 
el postre acabat

1 comentari: