Per llepar-se'n els dits

Avui, a la cuina de casa, ens hem treballat un flam de cafè. No us perdeu detall de la recepta... més fàcil impossible i més bo quasi que tampoc. Així que mans a la feina! Necessitarem:
  • 1 lt nata líquida
  • 1 sobre Royal - per a 8 flams -
  • pa de motlle
  • 200 ml cafè descafeïnat
  • 250 ml de llet
  • Caramel Royal
En un taper allargat en banyarem el seu fons de caramel. Sobre d'aquest hi col.locarem llesques del pa de motlle sense apretar-les en el caramel i, a la vegada, que cobreixi el fons del motlle.

pa de motlle ben retallat cobrint la superfície
mescla de la llet, el cafè i el sobre royal (8 flams)












Posteriorment, posarem la nata líquida al foc fins que trenqui el bull. Una vegada arribem en aquest punt hi afegirem la barreja, que haurem preparat abans, del café, la llet i el sobre Royal. Mesclat tot plegat ho tornarem al foc i esperarem que torni a bullir. Llavors passarem a omplir el motlle. Veurem que ràpidament les llesques de pa de motlle pujaran a la superfície.

després d'haver omplert el motlle-detall de les llesques
bullint al foc

Deixarem refredar-ho temperatura ambient. Quan a tinguem a temperatura ambient, ho posarem en fred a la nevera i deixarem reposar-ho unes hores.

recent sortit del motlle
Ara ja només us queda disfrutar-lo!!!

com a presentació l'he acompanat de fruites
PD: aquest post va per l'Alícia i la seva família. Han estat ells qui m'han fet arribar aquesta recepta tant espectacular. Un petonàs a tots!

3 comentaris:

  1. No sé per quin començar, si pel flam de cafè o pel de les cireres. El teu blog hauria d'estar prohibit pels llèpols!
    Moltes gràcies una altra vegada per aquestes receptes tan senzilles, tan ben explicades, ben il·lustrades i tan, tan, tan bones!

    ResponElimina
  2. el flam de cafè sense cap mena de dubte... jejejejeje... està IMPRESIONANT!!! jo encara n'estic gaudint. Si pugués enviar-te'n un trosset per la xarxa ho faria ;-)))))

    ResponElimina
  3. Hola Gali!

    Tens un blog molt interessant!! I no et quedi cap dubte que provaré de fer aquest flam de cafè que té una pinta increíble!!

    Ja tens una seguidora més!!

    ResponElimina