Un pastís de formatge de senyor

Si fa un mes us explicava la meva recepta de tiramisú, avui no puc deixar d'explicar-vos el meu intent exitós de pastís de formatge. La nostra amiga Cristina ha estat la font inspiradora d'aquesta recepta, si més no la persona que ens ha reptat a provar-la. (des d'aquí molts petons, també a la Berta, el Dani i el Robert...).

Posem-nos a la feina. Per fer aquest pastí necessitarem:


  • 350 g formatge Philadelphia 
  • 250 g formatge Mascarpone
  • 200 ml de nata per muntar
  • 8 cullerades "soperes" de sucre
  • 3 ous
  • 1/2 got de llet
  • 1 cullerada "sopera" de Maizena
  • ratlladura de llimona
  • 200 g de galetes maria
  • 200 g de mantega
  • melmelada d'aranyons
la galeta en el motlle del pastís

El primer que farem serà la base del pastís, per això picarem la galeta i incorporarem la mantega semidesfeta. Un cop ho tinguem ben mesclat, escaparem la mescla per la base del motlle del pastís de forma que ens quedi ben igualat. En acabat ho posarem uns 20-30 minuts a la nevera, per tal que ens quedi el més dur possible.



Per fer el pastís mesclarem la resta d'ingredients en un bol. Us recomano que la Maizena la dissolgueu abans d'incorporar-la en el got de llet que em d'afegir. Una vegada tot ben mesclat, incorporarem la mescla sobre el motlle amb la galeta (que teníem a la nevera).

un cop la mescla està acabada
mescla amb una part dels ingredients
 









Immediatament, posarem el nostre pastís a coure al forn. Temperatura? 180 ºC Temps de cocció? personalment, vaig estar uns 55 minuts, però suposo que canviarà en funció del forn, etc... La manera per saber quan aquest està ben cuit és la prova del ganivet. Aneu-lo punxant, quan havent punxat us surti la fulla del ganivet neta... màgia, llavors estarà al punt!

el pastí un cop fora del motlle

Després de cuit el deixarem refredar per tal de desmotllar-lo. Quan el traguem del motlle podrem afegir-hi la melmelada d'aranyons al damunt. En acabat, el posarem a refredar a la nevera durant unes hores. El meu consell es començar a devorar-lo al cap d'unes 24 h. Podreu resistir-vos?

el resultat final...
bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada