El meu tiramisú

Tot i que aquest no és un bloc de receptes de cuina, si que m'agrada compartir aquells plats que amb el temps s'han convertit en tota una debilitat. Fa uns mesos vaig parlar de la casolà de troç i, avui, us deixo la recepta del meu tiramisú.

Personalment, m'agrada preparar-lo en petits gots. D'aquesta manera evito que alhora de servir-lo s'esmicoli tot. En quan a la recepta en trobareu per a tots els gustos, però us passo la que ha triomfat a casa. Prengueu nota dels ingredients:


  • 2 clares d'ou
  • 4 rovells d'ou
  • 100 gr. de sucre
  • 500 gr. de mascarpone
  • melindros
  • 200 ml. de cafè
  • "xupito" de licor cafè (l'original és fa amb amaretto)
  • cacao en pols
Primer, prepararem el cafè, hi afegirem el xupito de licor i ho deixarem tot a refredar. A continuació, portarem les 2 clares d'ou a punt de neu.

clares a punt de neu
barreja dels rovells amb el sucre

En acabat, barrejarem els rovells d'ou amb el sucre, fins a tenir una crema ben fina. I posteriorment i anirem afegint el mascarpone, mentre ho remenarem conservant una massa fina. Finalment, hi acabarem afegint-hi les clares a punt de neu, fins aconseguir una massa uniforme i fina.

barrejant els rovells amb el mascarpone
la mescla amb les clares a punt de neu
Quan tinguem la mescla apunt i el cafè refredat, podem començar a preparar el tiramisú en els gots. Anirem sucant els melindros en la barreja de cafè i licor i els dipositarem al fons del got. Després hi afegirem un xic de crema per cobrir la base i tornarem a posar més melindros al damunt de la crema de mascarpone. Així anirem muntant tots els nostres gots de tiramisú.

el cafè i licor que farem servir per sucar els melindros

els melindros preparats per sucar
Un cop tinguem els gots preparats, els deixarem reposar unes 24 hores a la nevera. Abans de servir i afegirem un xic de cacao en pols pel damunt.

el resultat final... un tiramisú per llepar-se'n els dits
Bon profit!!

9 comentaris:

  1. Sí senyor!!! Molrt semblant al que faig jo. Molt important que el cafè sigui bò, i muntar bé les clares.

    ResponElimina
    Respostes
    1. especialment, lo de les clares ben muntades és clau!! si les noves tecnològies ho permetessin t'enviaria un gotet ;-)

      Una abraçada

      Elimina
    2. Ostres, tant ipot, iphone, ipad,... on és el itaste?
      Una abraçada!!!!

      Elimina
    3. jejejejejeje... el dia que surti jo en vull d'aquest!!!

      Elimina
  2. Hola,

    El tiramisú está tremendo !! y yo sin comer...

    Saludos.

    P.D. me he mudado de dirección en el blog, la nueva es www.elmundoatuspies.es, si puedes cambiarla en el enlace. Gracias.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Víctor ya puedes contar con ello (el cambio de dirección del bloc)... jejeje
      lo de comer el tiramisú serà un poco mas difícil... jejejeje UN ABRAZO!!!

      Elimina
  3. Te molt bona pinta....el provaré!

    ResponElimina
  4. T'he de dir que aquest passat cap de setmana vam provar de fer el tiramisú segons la teva recepta i va sortir per llepar-se els dits. El dissabte vinent tenim una colla d'amics a sopar i el repetirem perquè sé que l'èxit serà rotund. Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres... No saps com me n'alegro!! No hi ha res que satisfaci més que fent content a la gent a través de les recomanacions d'aquest bloc ;-))). Una abraçada molt i molt forta.

      Elimina