La terra del tempranillo

La Rioja és una terra prou coneguda per la seva producció vitivinícola i sempre que en tinc l'oportunitat intento arribar-m'hi. D'aquesta manera, un aprofita per visitar alguna que altra bodega interessant i conèixer les darreres  tendències en tècniques vitivinícoles.

El Mesón de Briones és un bon lloc per passar-hi la nit - es tracta d'un allotjament rural i molt familiar. Des de Briones podem visitar la zona de la Rioja Alavesa i la població de Haro - situada a molt pocs kilòmetres. Briones també disposa del Museu del Vi, de la bodega Dinastia Vivanco. Val la pena per aquells que vulguin endinsar-se a conèixer la zona i la elaboració del vi.
casa rural, el Meson de Briones... tot ben gelat!



només de veure-ho ja em torna a agafar fred...
De les tantes bodegues visitades us recomano fermament 2!! Així com, també, no deixeu passar l'oportunitat de tastar els seus vins:

  • Remelluri: una bodega arquitectònicament sense pretesions, segurament no us correspondrà a la imatge que pugueu tenir dels nous cellers de la Rioja. Però se'ns dubte dins seu si pot trobar un dels millors vins de la Rioja (si tenim en compte el seu preu). La visita sovint es realitzada pel personal de producció de la mateixa bodega i això fa que la visita encara doni molt més fruit.
sala de barriques de Remelluri



entre les vinyes de Remelluri i amb la caixa de vi sota el braç
  • Roda: aquest bodega, molt més sofisticada que l'anterior, representa un pal de paller dins la Rioja. Val molt la pena la seva visita i encara molt més tenir l'oportunitat de tastar el seu vi estrella, Cirsion. Pel que a mi respecte, el millor vi negre que mai he degustat. Increïble!!!
sala de barriques de Roda
Es clar que si vas a la Rioja, no pots passar per alt la visita a les bodegues Marques de Riscal i l'obra de l'arquitecte Frank Gehry. L'opinió d'aquesta monstruositat prefereixo reservar-me-la. La visita a Marques de Riscal us ajudarà a entendre les particularitats de la Rioja i els seus inicis vitivinícoles.

la catedral dels vins de la Rioja... Bodega del Marqués de Riscal


Entre tanta bodega, per la nit, sempre podem fer una escapada a la capital, Logroño, per menjar unes bones tapes als carrers Laurel i San Juan. Imperdonable no arribar-s'hi i gaudir de l'ambient que s'hi respira.

6 comentaris:

  1. Bona selecció de cellers i em guardo l'adreça del Mesón de Briones... Salut!

    ResponElimina
  2. Que interesante tu blog mezclando el vino y los viajes, mis dos grandes placeres. Saludos

    ResponElimina
  3. Segur que t'hi sentiras com a casa Ricard. L'hospitalitat és la marca de la casa.

    Muchas gracias Paco. Deseo compartir contigo viajes y vino, si tienes alguna propuesta interesante que pueda ir con la familia... ya me diras.

    Salut!!!!

    ResponElimina
  4. Estic d'acord amb tu en que el Museu de Briones val molt la pena. Si mai tornes a Haro, et recomano el restaurant Terete , tot un clàssic.

    ResponElimina
  5. Esto si que es un viaje.............un viaje a los sentidos.
    Y también me trae recuerdos de la infancia cuando a la edad de 7 ó 8 años arramplaba y bebía el Marqués de Riscal que se dejaban los clientes, en el restaurante de mis padres en Euskadi.
    Saludos y buen blog

    ResponElimina
  6. Hola,

    Muy buena tierra de vinos, la Rioja. Hace algo más de un año estuve en la Rioja Alavesa y no dejé pasar la oportunidad de visitar una bodega. Además, los pueblos están muy bien cuidados.

    Saludos.

    ResponElimina