Una de cassola de tros

Qui diu que el divendres sant no es pot menjar carn? I més quan hi ha una cassola de tros a la vista... Aquest divendres varem disfrutar d'aquest menjar a l'Espluga Calba.

Els mestre de cerimònia, el Ramon, va passar-me la recepta. Aquest preuat secret avui veurà la llum en aquest bloc: tallarem a trossos "grandets" el pebrot, l'albergínia i les patates (aquestes trencant-les a la part final del tall perquè deixin anar el midó) i la ceba a juliana. Les papates les posarem a fregir i les retirarem. Posteriorment, posarem a daurar la costella de tocino i conill, sal pebrats prèviament. Una vegada aquests estiguin ben daurats afegirem la botifarra blanca i la cansalada. Quan ho tinguem tot cuit i afegirem la ceba fins que també quedi daurada. Posteriorment, el pebrot i quan aquest estigui ben cuït el tomàquet triturat. Finalment, l'albergínia i la carxofa. Corregirem de sal. Un cop ho tinguem tot al puntet de cuït i afegirem la patata i els espinacs i unes parts d'aigua perquè faci el xup xup durant uns 15 minuts (fins que aquesta quedi reduïda). Al final de tot la botifarra negra.




Si ho deixeu reposar uns minuts... mmmmm!!!! per llepar-se els dits. Per cert, moltes gràcies a l'amfitrió, el Jordi, pel "taper"... Queda pendent la mariscada...


el plat un cop fet a la taula, mmmmm.....
 
Després del pecat comés, i ja per la nit, ens varem arribar a la Floresta (just al costat de l'Espluga Calba) per seguir la processó del divendres sant. Acte en el que es pot escoltar el cant del Miserere Mei, en llatí. 
 
abans de que el miserere comenci a recorrer el poble de la Floresta

2 comentaris:

  1. Galimany;

    Molt bé la síntesis que has fet i molt millor les fotos,sobretot la del Misere, perquè es veureu per creure-ho :-)

    Va estar un dia molt complert.

    Estefania.

    ResponElimina
  2. Molt interessant aquesta recepta... Salut!.

    ResponElimina